www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

East Belgian: Mathias Viaene klaar voor nieuwe RWD-strijd
06.10.2011 - 12:12, persbericht

Mathias Viaene is twee weken na zijn zege in de Hemicuda Rally opnieuw klaar voor het grote werk in het BFO Belgisch Rallykampioenschap. In de East Belgian Rally zal de Waregemnaar opnieuw de Heli BMW M3 de sporen geven. Komend weekend keert Mathias Viaene na zijn uitstapje met de NCRS Subaru in Koekelare terug naar zijn vertrouwde werkomgeving: de BMW M3 E30 van Heli Racing in de kleuren van Safety On The Road, Speed On The Track.

Het was aan het stuur van deze wagen dat de zaakvoerder van Tsubo Sign & Graphics in de vorige BK wedstrijd het mooie weer maakte. Mathias was de volledige rally in de top-10 te vinden tot een wolkbreuk en een lichte schuiver hem deden terugvallen. De scherpe chronoís van Viaene bleven niet onopgemerkt en werden achteraf beloond met de BFO Award.

Het Safety On The Road team wil zich nu bewijzen voor de erkenning die ze voor hun prestaties en verkeersveiligheidcampagne kregen. Het parcours in Sankt-Vith is berucht voor zijn snelle en technische proeven. Geliefkoosd terrein voor Mathias Viaene, hoewel hij de wedstrijd pas ontdekt. Door de aanwezigheid van 3 WRCís en andere snelle 4x4 wagens lijkt een podiumplaats onhaalbaar. De echte strijd zal dan ook gevoerd worden voor de eer van snelste achtertrekker. Andy Lefevere was met zijn BMW M3 E46 een leuke speelkameraad in de Omloop Van Vlaanderen en ook de chronoís van de GTís van Timothy Van Parijs, Chris Debyser, Francis Lejeune (3x Porsche GT3) en de BMW Z4 M Coupe van Guino Kenis worden een leuke uitdaging.

Mathias Viaene en co Pieter Vyncke rijden zaterdag met het startnummer 15 op de deuren. De eerste wagen vertrekt om 9u vanaf het startpodium in Sankt-Vith en na 13 klassementsproeven wordt de winnaar omstreeks 22u45 gehuldigd.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws