www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Pieter Tsjoen aan de leiding na vijf proeven (upd)
08.10.2011 - 14:08, jdh - foto bfo-brc.be

In de East Belgian Rally zijn reeds vijf van de dertien proeven afgewerkt. Alexandre Romain ging ondanks zijn gebrek aan ritme sterk van start met een scratch op de openingsproef maar Pieter Tsjoen zette de situatie al snel recht, geholpen door een foutje van Romain op KP 3. "Op een recht stuk werd ik verrast door aquaplaning in een grote plas. We raakten een paar paaltjes met de flank en ik verloor een tiental seconden. Jammer, want we waren uitstekend gestart, ondanks een iets minder goede bandenkeuze dan Pieter. Maar, de rally is nog lang!", aldus Romain, die 16 seconden achterstand heeft op Tsjoen. (zie onboardvideo!)

Sébastien Sturbois volgt in zijn Toyota Corolla WRC als derde op ruime afstand van het kopduo maar voelt wel de hete adem van enkele groep N-rijders en Andy Lefevere (BMW M3) in zijn nek. Cédric Cherain (Mégane RS) is vierde en groep N-leider op 10" van Sturbois en op zijn beurt 11" sneller dan Lefevere. Jonas Langenakens (Lancer Evo X), die een foutje maakte op KP 3, volgt op een halve minuut van Cherain. De Cecco trekt zich aardig uit de slag bij zijn Lancer-debuut en is momenteel 7de op 5" van Langenakens. Aan de rand van de top-10 zijn de verschillen tussen Van Parijs (Porsche 911 GT3), Jonkers (Lancer Evo 6) en Blaise (Clio) uiterst miniem. Noteren we ook nog de opgave vn Kevin Demaerschalk (C2 R2 Max - cardan) op KP 2.

Bij de Historics is een mooi Ascona-duel aan de gang: thuisrijder Hermann heeft 14" voorsprong op Verschueren, Maes (Porsche) volgt als derde op bijna anderhalve minuut van de leider.

  Stand na vijf proeven

Het Criterium is ondertussen drie proeven ver en wordt gedomineerd door de streekrijders. Stéphane Hermann leidt er met zijn Punto voor de Mitsubishi Colt van Karl-Heinz Dahm. Met hun kleine voortrekers gaan ze de Mitsubishi's van François en Defays vooraf.

  Criterium-stand na drie proeven

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws