www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Kleine kloof voor Pieter Tsjoen
08.10.2011 - 20:08, jdh

Pieter Tsjoen is goed op weg naar een eerste zege in de East Belgian Rally. Met nog drie proeven te gaan heeft hij 22" voorsprong op Alexandre Romain, die de laatste twee besttijden voor zijn rekening nam.

"Er zijn heel wat plaatsen waar ik nog wat sneller zou kunnen, maar het parcours blijft wel bijzonder verraderlijk. Op KP 5 liet ik me bijna verrassen in de eerste remzone. Ik was een beetje nerveus omdat ik de startprocudure van onze wagen niet kon gebruiken. Het blijft uitkijken, maar in feite ligt de druk bij Alexandre, die in feite hier zou moeten winnen," vertelde Pieter. Alexandre Romain beseft dat hij enkel met een flinke dosis geluk Tsjoen nog van de overwinning kan houden: "De kloof is te groot om Pieter nog echt onder druk te zetten. En, ik vrees dat Pieter niet zo gevoelig is voor druk..."

Ondertussen is Cédric Cherain voorbij Sébastien Sturbois gegaan in de strijd om de derde podiumplek. Een opmerkelijke prestatie van de Mégane-piloot gezien de weersomstandigheden want in het regenweer leken de Lancers favoriet in groep N. Na Sturbois houdt Andy Lefevere nog altijd stand op een uitstekende vijfde plaats, al is de voorsprong op Jonas Langenakens slechts 5". Een uitmuntende Bruno Blaise staat met zijn Clio al op de zevende plek, net voor De Cecco (Lancer Evo X) en Van Parijs (Porsche 911 GT3). Bij de Historics heeft Rainer Hermann (Ascona 400) de leiding stevig in handen.

  Stand na tien KP's

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws