www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian Rally: Zege en titel voor Pieter Tsjoen
08.10.2011 - 22:31, jdh

Pieter Tsjoen heeft voor het eerst in zijn carrière de East Belgian Rally gewonnen. Alexandre Romain, zijn belangrijkste tegenstander met een identieke C4 WRC, ging op de laatste proef nog van de baan waardoor Tsjoen zich ook kon verzekeren van zijn zevende Belgische titel. Cédric Cherain en groep N-kampioen Jonas Langenakens vervolledigden het podium in Sankt-Vith.

Pieter Tsjoen reed voor het eerst de East Belgian Rally en kende de proeven dus minder goed dan Alexandre Romain, die het snelst van start ging met zijn C4. De Cézam-piloot maakte echter een foutje op de derde proef en zag Tsjoen zo de leiding overnemen. De Oost-Vlaming reed maximaal een halve minuut voorsprong bijeen en liet vervolgens enkele besttijden aan Romain.

Het werd echter nog spannend in de slotproeven toen Tsjoen problemen kreeg met de verstralers. In de voorlaatste proef verloor hij plots 14" van zijn 22" voorsprong. Romain trachtte de 8" achterstand nog goed te maken in de slotproef, maar hij ging van de baan waarna de proef geannuleerd werd. Na zijn eerste EBR-zege mocht Tsjoen zo meteen ook zijn zevende Belgische titel vieren.

Achter de C4's had Sébastien Sturbois (Corolla WRC) lange tijd de derde plaats in handen, tot hij werd voorbijgegaan door een uitmuntende Cédric Cherain (Mégane RS). Door een kapotte radiator, het gevolg van een sortie, moest Sturbois nog opgeven, Cherain werd in extremis tweede na de opgave van Romain. De Mégane-piloot won ook in groep N met meer dan een minuut voorsprong op Jonas Langenakens, derde algemeen met de Colsoul-Lancer Evo X en bovendien de nieuwe kampioen in klasse 3.

Cédric De Cecco trok zich bij zijn Lancer-debuut aardig uit de slag en werd mooi vierde maar de prestatie van de dag was wellicht deze van Bruno Blaise. De streekrijder, die hoofdzakelijk op ASAF-niveau actief is, reed zijn Renault Clio naar de vijfde plaats.

De groep N-rijders hadden het lange tijd lastig met Andy Lefevere (BMW M3), die uitzicht had op een schitterende vijfde plaats maar op KP 11 van de baan ging. De officieuze RWD-categorie werd zo gewonnen door Timothy Van Parijs, zesde met zijn Porsche 911 GT3. In GT haalde hij het met ruime voorsprong van Lejeune (Porsche 911 GT3), die negende werd na Mauffrey (Clio R3) en Viaene (BMW M3). De Nederlander Biesheuvel sloot de top-10 af met zijn Subaru.

Bij de Historics leek een mooi Ascona-duel in de maak tussen thuisrijder Rainer Hermann en Vincent Verschueren maar eerstgenoemde bleek een maatje te sterk. 'Tsanne' werd tweede voor Vanden Abeele en Deveux.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws