www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Cédric Cherain op het podium met de BFO Award
09.10.2011 - 11:32, persbericht

De tweede editie van de East Belgian Rally, verreden in de Oostkantons met als uitvalsbasis het pittoreske stadje Sankt-Vith, was ongetwijfeld een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen in eigen land. Niet alleen heeft de East Belgian Rally volgens de piloten het mooiste en meest uitdagende parcours van alle Belgische rally's, maar bovendien maakte het regenweer deze editie extreem verraderlijk.

Geen ideale omstandigheden voor een voorwielaandrijver en zeker niet voor een bolide ontwikkeld voor biljartvlakke asfaltwegen in Frankrijk. Althans, dat dacht iedereen… behalve Cédric Cherain. Met zijn Renault Mégane RS draaide Cherain, gesterkt door de ervaring die hij op kon doen in de IRC-wedstrijden in Yalta en Sanremo, meteen mee in de kopgroep tussen de 4x4 kanonnen. In Klasse 3 nam hij zelfs verrassend de leiding in handen nadat Jonas Langenakens in de openingsronde een foutje maakte.

Maar, daar liet Cédric Cherain het niet bij. Hij hield, ondanks de bijzonder natte weersomstandigheden, de 4x4's van de standaardklasse achter zich en rukte bovendien op naar een podiumplaats, achter de twee ongenaakbare Citroën C4 WRC's.

Kortom, een opmerkelijke prestatie van de jonge Renault-piloot, die door de jury van de BFO Award unaniem werd uitgeroepen tot laureaat: "We werden eerder dit jaar al getipt voor de BFO Award, maar toen misten we de Award omdat we de finish niet haalden. Nu is het ons toch gelukt," lachte de winnaar van deze unieke prijs. "Deze Award doet me enorm veel plezier. Het is de perfecte afsluiter van een schitterend weekend."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws