www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Langenakens viert titel met podiumplaats
10.10.2011 - 18:45, persbericht

Na een mooie nazomer heeft de herfst begin oktober keihard toegeslagen. Het aanhoudende gure herfstweer met overvloedige regen vooraf en tijdens de wedstrijd, heeft ervoor gezorgd dat de zevende manche van het BFO Belgian Rally Championship wellicht de moeilijkste van het seizoen zou worden. Weer vergelijkbaar met dat van de Condroz maar wel met een veel technischer parcours dan dat van de traditionele seizoensafsluiter. Deze combinatie zou zeker en vast spektakel opleveren!

Jonas en Kenneth gingen naar, bijna aloude gewoonte, als snelste van start in de standaardklasse en stonden na de tweede proef op een mooie 4de plaats in de algemene rangschikking na de drie WRC’s. Op 10 seconden volgde Cedric Cherain en 10 seconden verder zagen we Cedric De Cecco die eveneens goed overweg bleek te kunnen met een Evo X. Voor de rally was reeds duidelijk dat de bijna 13km lange proef van Amel de scherprechter van de rally zou worden met zijn zeer technisch en verraderlijk verloop. Ook Jonas zou zich mispakken aan een supergladde remzone waardoor hij even te ver rechtdoor schoof en de wagen beschadigd raakte. Ook de voorruit werd verbrijzeld waardoor het resterende gedeelte van de proef bijna blind moest worden afgewerkt. 40 seconden gingen verloren. Gelukkig was een servicebeurt voorzien na de derde proef en kon de voorruit door de serviceploeg van Guy Colsoul Rallysport tijdig worden vervangen. De schuiver deed het team beslissen om het voetje te lichten en geen risico’s meer te nemen. Dit was meteen het sein voor Cedric Cherain, die de leiding had overgenomen, om nog een tandje bij te steken. Jonas speelde het liever veilig en koos voor de punten in plaats van de achtervolging in te zetten. Een verstandige beslissing, zo zou later blijken, want de Landenaar kwam van een zesde positie na KP 3, op het einde van de rally nog op een onverhoopte derde plaats terecht nadat achtereenvolgens Andy Lefevere, Sebastien Sturbois en Alexandre Romain in de fout gingen en de handdoek in de ring moesten gooien.

Jonas mocht op de derde trede van het podium plaatsnemen na Pieter Tsjoen en Cedric Cherain: “Chapeau voor wat Cherain hier laten zien heeft, dergelijke tijden draaien met een tweewielaangedreven wagen in deze moeilijke omstandigheden, dat is echt knap! Na onze schuiver hebben we het toch wat rustiger aangepakt omdat we ons geen verdere schade kunnen veroorloven. We hadden nog wel iets sneller gekund, maar dan moesten we meer risico’s nemen. Cedric koos ervoor om voluit in de aanval te gaan en schuwde hierbij de risico’s niet. En dit keer is het hem gelukt. Maar we zijn blij met onze tweede plaats in groep N en een mooie derde plaats in het algemene klassement. Bovendien hebben we het doel dat we voor dit seizoen hadden gesteld, de titel in groep N, nu al kunnen behalen, nog voor het einde van het seizoen. Dat betekent dat er toch een zekere druk van ons afvalt, waardoor we ons kunnen concentreren op een mooi resultaat in de Condroz Rally om onze tweede plaats in het algemene klassement veilig te stellen.”

Op 23 oktober organiseert het team nog een barbecue in de gebouwen van trouwe partner Hotspring-Garden te Heers (waarvoor inschrijven nog steeds mogelijk is op www.jonaslangenakens.be) om enkele weken later weer paraat te staan voor wat voor velen steeds weer het hoogtepunt van het rallyseizoen blijkt. De East Belgian Rally was alvast een geslaagde test!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws