www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Onverhoopte vierde plaats voor Cédric De Cecco
10.10.2011 - 23:25, persbericht

Een vierde plaats algemeen in zijn eerste rally aan het stuur van een Mitsubishi Lancer EvoX. Cédric De Cecco had het nooit durven dromen voor aanvang van de dertien proeven van de East Belgian Rally zaterdagochtend. Nochtans zette de jonge piloot uit Fléron deze schitterende prestatie neer. Hij bracht bovendien de Lancer zonder schrammetje aan de finish.

"Een droomdebuut," lachte Cédric De Cecco toen hij de Mitsubishi Lancer EvoX van Vertuz Motorsport in het gesloten wagenpark parkeerde. "Ik had nooit gedacht dat ik vierde zou worden in het algemeen klassement en regelmatig in de tijden zou zitten van Jonas Langenakens, die zijn wagen al perfect kent. Ik had de doelstelling om op het einde van de rally zijn tijden te benaderen en in de Top 10 te finishen."

De East Belgian Rally, verreden in bijzonder moeilijke weersomstandigheden, was zeker niet het makkelijkste decor om een nieuwe wagen te leren kennen. Maar, dat schrok Cédric niet af. "We weten nu in elk geval hoe het voelt om een 4x4 in de modder en de regen te besturen! Ik ben wel trots op het feit dat ik de ganse rally geen enkel foutje heb gemaakt. In het begin van de wedstrijd voelde ik dat ik het potentieel van de Lancer niet volledig benutte. Ik had de neiging de bochten een versnelling te hoog te nemen, waardoor ik het koppel van de turbomotor niet goed gebruikte. Dankzij de tips van mijn copiloot Renaud Jamoul, heb ik mijn rijstijl aangepast. Ik voelde meteen het verschil."

Cédric De Cecco eindigde op slechts vijftien seconden van de kersverse Kampioen van België Klasse 3 en bovendien op het podium in de categorie bij zijn eerste optreden, met als bonus de vierde plaats algemeen. Cédric kijkt al uit naar de Condroz Rally: "Dit is echt een bemoedigend resultaat! Ik wil team Floral bedanken, want ze hebben dag en nacht gewerkt om de wagen klaar te krijgen. Ze leverden perfect werk, want we hadden niet het minste probleem. Ik ben ook trots op het feit dat ik Vertuz Motorsport het beste resultaat algemeen sinds het begin van het seizoen kan aanbieden. Leve de Condroz!"

Joost Boxoen, stichter van Vertuz Motorsport, was natuurlijk heel enthousiast na deze East Belgian Rally die verreden werd in extreme omstandigheden: "Cédric heeft schitterend gereden. Ik ben ook blij te zien dat de filière van de merkencups werkt. Na Anthony Martin in Namen, Bocholt en Ieper, heeft Cédric hier nog maar eens bewezen dat de Fiesta R2 een ideale leerschool is."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws