www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

East Belgian: Vroege opgave voor Kevin Demaerschalk
10.10.2011 - 23:30, persbericht

Door een week voor de Rally van Luxemburg in het kader van de CitroŽn Racing Trophy Belux ook nog de East Belgian Rally toe te voegen aan zijn programma, ging Kevin Demaerschalk een serieuze uitdaging aan. Helaas werd de jonge belofte uit Hoeilaart nog eens herinnerd aan het feit dat rally een mechanische sport is. De blik is voortaan gericht op Rally van Luxemburg van volgend weekend!

Kevin Demaerschalk stuntte in de Omloop van Vlaanderen, waar hij zesde algemeen werd met zijn kleine CitroŽn C2-R2 Max. Voor verschillende redenen wilde hij zich absoluut tonen op het natuurlijke parcours van de East Belgian Rally: "De eerste reden is het feit dat je moet rijden om ervaring op te doen en progressie te maken! Vervolgens is dit een van de mooiste parcours van BelgiŽ. Maar het is ook een heel natuurlijk parcours, wat erg leerrijk is. Dit jaar hebben de organisatoren weer fantastisch werk geleverd. Het is jammer dat er niet meer vaste piloten uit het kampioenschap de organisatoren wilden bedanken voor hun inspanningen. Tot slot wil ik ook een nationale titel veroveren. Een Belgische titel, al is het enkel in de klasse, is altijd belangrijk. Daarom reed ik ook de TAC Rally. We staan momenteel aan de leiding in Klasse 6 en dat is nog altijd een van de belangrijkste klassen in het Kampioenschap van BelgiŽ."

Ondanks de aanhoudende regen in Sankt-Vith, ging Kevin sterk van start. Hij moest slechts een paar luttele seconden toegeven op de beste 'tweeliters' op de 14 km van de proef van BŁllingen. Zijn dichtste achtervolger in Klasse 6 werd op 20 seconden gereden. Kevin Demaerschalk en Laurent Dujacquier wilden voluit blijven gaan, maar na enkele kilometers op de proef van BŁtgenbach werden ze gestopt: "In een remzone brak een aandrijfas. Net zoals in de Rally van WalloniŽ," betreurde Kevin. "De aandrijfas was nog lang niet aan de kilometers voor de vervanging. Ik weet dat mijn rijstijl nogal 'viriel' is voor de transmissie, maar ik wilde me in deze rally nog eens tonen, net zoals in Roeselare. Het is jammer dat we niet de kilometers konden rijden die we gepland hadden. Toch zijn er heel wat positieve punten om te onthouden. We zaten meteen in de kopgroep, ondanks een minimum aan verkenningen op een grotendeels nieuw parcours. En we gaan in Luxemburg van start met nieuwe aandrijfassen (lachend)!"

Volgend weekend neemt Kevin Demaerschalk het weer op tegen zijn makkers van de CitroŽn Racing Trophy Belux in de Rally van Luxemburg, met Bettborn als uitvalsbasis. "Dat wordt een totale ontdekking," vertelde Kevin. "Ik kijk uit naar die nieuwe rally, voor we opnieuw in actie komen in de Condroz Rally. In de Trophy zit ik nog altijd in de rol van Challenger met slechts twee resultaten, twee overwinningen, op vier wedstrijden. Ik heb 20 punten, terwijl Xavier Baugnet met drie resultaten 26 punten heeft. Hij heeft de beste uitgangspositie. Ik ga maximaal moeten aanvallen, net zoals in Ieper en Roeselare. Kortom, ik wil als eerste C2-R2 Max finishen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws