www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Johan Dekens blijft op koers voor brons in BK
13.10.2011 - 12:02, persbericht

Afgelopen weekend stonden we voor de 7de maal dit jaar aan de start van een BK wedstrijd. Net zoals de vorige 6 wedstrijden was ook dit weer een volledig nieuwe wedstrijd voor ons.

Tijdens de verkenningen werd al snel duidelijk dat het niet de gemakkelijkste wedstrijd zou worden van het kampioenschap, enerzijds een zeer technisch parcours met veel blinde toppen maar anderzijds ook een verraderlijk parcours dat er zeer vettig bij lag vanwege de vele regen. De opdracht was dus meteen duidelijk, niets forceren en zorgen dat we heelhuids de finish zouden halen. Omdat onze vaste co Rutger Govaerts er niet bij kon zijn werd er een beroep gedaan op Pol Quatannens. Bij de verkenningen klikte het al meteen en we zaten snel op dezelfde golflengte, toch wel belangrijk bij een technische rally op een voor ons onbekend parcours. Pol voelde meteen aan hoe de nota’s moesten doorkomen en het vertrouwen zat dus ook meteen goed.

De eerste KP’s werd er rustig gestart zodat we een beetje konden aftasten hoe de Porsche reageert op dit vettig parcours want het was de eerste keer in zulke omstandigheden… Na een paar KP’s werd het tempo een beetje opgedreven maar niet tot het uiterste vanwege de weersomstandigheden, het was tenslotte de opdracht om heelhuids de finish proberen te halen en zo wat punten te kunnen pakken in het kampioenschap.

We reden een quasi foutloze wedstrijd zonder schuivers en konden uiteindelijk de wedstrijd afsluiten op een 7de plaats algemeen bij de Historics en een 2de plaats in de klasse achter Vincent Verschueren. Dit leverde ons voor het kampioenschap 10 punten op waardoor we opklimmen van plaats 5 naar 4 in het BK Historic. Wat betreft de wagen mogen we eveneens terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd… waar de wagen nog veel te lijden kreeg in Roeselare was hij nu helemaal in topvorm. De reparaties die we uitgevoerd hebben na de Omloop zijn dus allemaal geslaagd. Tijdens de service bleef ons werk beperkt tot controle van de wagen en poetsen van de vensters. Enige euvel waar we mee af te rekenen kregen was een verbrande ventilator voor de voorruitontwaseming bij KP 2 maar daar vonden we snel een alternatief voor. De Porsche zal in Jalhay aan de start komen waar hij verhuurd is en daarna moet hij nog in topvorm aan de start van de Condrozrally verschijnen waar we nog wat punten willen scoren om nog een gooi te doen naar het brons in het BK.

Graag willen we iedereen bedanken die mee heeft geholpen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en uiteraard ook onze hoofdsponsor “State of Art Menswear” en alle andere partners!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws