www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Tuur Vanden Abeele zeker van Historic-titel
14.10.2011 - 12:05, persbericht

Het vraagt weinig verbeelding om zaterdagavond aan de Triangel in Saint Vith de tevredenheid op het gezicht van Tuur te omschrijven. “Ongelooflijk, 2 weken geleden samen met mijn vriendin Eva trotse ouders worden van ons dochtertje Olivia en nu Belgisch kampioen, ik leef in een droom” klonk een overtevreden Tuur.

Toch beloofde het zaterdagmorgen een bijzonder moeilijke rally te worden. Niettegenstaande de regen pas zaterdagnamiddag was beloofd was deze s’ morgens al in voldoende mate aanwezig. Zowel de lokale piloot Hermann als Verscheuren, beiden op Opel Ascona, waren er al direct in gevlogen, op Büllingen nam Vincent al direct 5”. Deze tweestrijd zou de ganse eerste passage op de eerste 5 proeven duren. “We zullen geen risico nemen en ons concentreren op het kampioenschap. Onze directe concurrent Tom Tytgat rijdt hier ook en we zouden graag opnieuw wat afstand nemen alvorens naar Hoei te gaan” klonk een zelfzekere Tuur tijdens de service na de 5de proef Burg Reuland.

Bij aanvang van de tweede boucle hadden Tuur en Isidoor zich ondertussen tussen de 2 sterk rijdende Porsches van Ruben Maes en Glenn Janssens genesteld. "Omwille van de eerste deelname voor Tuur en de moeilijke weersomstandigheden was het vanochtend zoeken naar het juiste ritme. Dit hebben we ondertussen gevonden en de tijden komen ook zonder risico’s te nemen. Ondertussen heeft Tom spijtig genoeg problemen met zijn voorruit en koppeling . De rally is echter nog lang niet gedaan”, vertelde co-piloot Isidoor Smets nét voor de 2de passage op Büllingen.

Op deze proef verliest Verscheuren nagenoeg 1,5 minuut door een lekke band, waarna op de volgende proeven zowel Janssens als Maes hun achterbumper verliezen. Terwijl Tom Tytgat ondertussen verder weg zakt in het klassement. “De onverharde stukken worden nu écht slecht, maar we behouden concentratie, zoals we er nu voorstaan zouden we al een veilige puntenmarge kunnen opbouwen alvorens we naar Hoei gaan”, vertelde ons Tuur vooraleer nog snel iets te gaan eten op de service om dan de nachtelijke proeven aan te vatten op een 4de plaats algemeen 14,5” achter Ruben Maes.

De laatste 3 proeven zouden uiteindelijk nog voor de verrassing zorgen. Na Büllingen 3 hoorden Tuur en Isidoor een vibratie in de transmissie doch werd hun de 3de plaats algemeen in de schoot geworpen door de sortie van Ruben Maes en werd de laatste proef geannuleerd. Direct werd er door zowel het team als de journalisten druk gerekend, het kan in Hoei niet meer fout lopen, sterker nog Tuur en Isidoor moeten niet meer naar Hoei. Door de aanhoudende problemen zijn Tom en Bjorn zo ver teruggezakt in het klassement dat de definitieve titel een feit is. “We kwamen eigenlijk met deze doelstelling naar hier, maar gezien het parcours en de sterk rijdende Porsches hadden we dit nooit verwacht. We zijn dan ook super content en danken al onze partners die dit programma mee mogelijk hebben gemaakt.”, vertelden de overgelukkige Tuur en Isidoor

Nu wordt het uitkijken naar 2012 voor het verdere vervolg, dat waarschijnlijk wordt uitgezet onder de moderne, all wait and see….

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws