www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

East Belgian: Mathias Viaene 8ste in moeilijke omstandigheden
15.10.2011 - 10:34, persbericht

De East Belgian Rally was voor Mathias Viaene en Pieter Vyncke een zware dobber. Door de vele regenbuien waren de achterwielaangedreven wagens zoals de Heli BMW M3 van het Safety On The Road team flink benadeeld tussen de krachtige 4 x 4 auto’s. Ondanks het spekgladde parcours wist de Waregemse piloot een achtste plaats in de wacht te slepen. Na zijn knappe prestatie in de Omloop Van Vlaanderen vertrok Mathias Viaene vol vertrouwen naar Sankt-Vith voor de voorlaatste manche van het BFO Belgische Rallykampioenschap. Strijden met de GT’s en de BMW van Andy Lefevere was het doel, maar de aanvangslus liep niet zoals gepland voor Mathias…

“Het is een moeilijke start. We hadden weinig tijd om de wedstrijd goed voor te bereiden en grondig te verkennen, waardoor onze nota’s niet optimaal zijn wat het vertrouwen niet ten goede komt. Bovendien zijn we op KP 5 nog even van de baan gegaan, waarbij we een kleine minuut hebben verloren.”

Een matige 21ste plaats na 5 KP’s was niet het verhoopte resultaat. Tuner Charly Schmid zorgde voor de oplossing en stelde de afstellingen van de Heli BMW grondig bij. Met succes, want vanaf de tweede wedstrijdlus volgden de top-10 tijden. Dit resulteerde in een voorlopige twaalfde plaats na 10 kp’s. Bij de achtertrekkers waren nu enkel nog een ongenaakbare Andy Lefevere (BMW M3 E46) en Porschist Tim Van Parijs sneller.

De drie slotproeven werden in het donker gereden en voor enkele toppers zou dit een zware beproeving worden. Regenbuien maakten het parcours steeds gladder en dat bracht meerdere piloten in de problemen. Zo niet voor Mathias Viaene, want zelfs een mankement met de lichtbak kon het Safety On The Road team niet van de wijs brengen. Meer nog het duo Viaene-Vyncke steeg nog naar een achtste plaats in het eindklassement. Mede door een schuiver van Lefevere werd het West-Vlaamse team eerste BMW en bij de achtertrekkers moesten ze enkel de Porsche GT3 van Tim Van Parijs laten voorgaan.

“Het begin was moeilijk, maar daarna is alles perfect verlopen,” vat Mathias Viaene de wedstrijd bondig samen. “Ik ben blij dat we met Safety On The Road opnieuw ons mannetje hebben kunnen staan op dit mooie, maar erg gladde parcours. Voorts ben ik ook tevreden met de aandacht voor onze veiligheidscampagne en naar volgend jaar toe zijn we nu reeds bezig met enkele interessante projecten. Wat de volgende rally wordt weten we nog niet. Indien we de Condroz willen rijden, moet er nog wat extra budget worden gevonden. We zien wel.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws