www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ook Alexandre Romain met CitroŽn C4 WRC in BK
01.02.2011 - 17:56, persbericht

Ook Alexandre Romain komt aan de start van de Rally van Haspengouw, de eerste manche van het Belgisch kampioenschap, met de recentste wereldkampioen rally. Goed nieuws voor de piloot uit Bouillon, maar ook voor MY Racing, het team dat het programma zal coŲrdineren.

Enkele dagen geleden was er al goed nieuws voor de rallyfans, toen Belgisch kampioen Pieter Tsjoen aankondigde wellicht het volledige seizoen te rijden met een C4 WRC. Maar, hij zal niet als enige het voorrecht hebben om de laatste wagen waarmee Sťbastien Loeb wereldkampioen werd te besturen. Immers, na een seizoen 2010 in Groep N, zal Alexandre Romain het nationale kampioenschap ook betwisten met deze Franse topwagen. "We hadden bijna een akkoord om terug een seizoen met de Mitsubishi te rijden, toen we een interessant aanbod kregen van CitroŽn Racing via MY Racing. We hebben al een deel van het budget. We zullen nog een paar bijkomende partners moeten vinden, maar met een dergelijke topwagen moet dat lukken."

Alexandre heeft op zijn 36ste nog niet veel ervaring met een WRC. In de Rally van de Semois 2009 presteerde hij goed met een Skoda Octavia en na zijn eindzege in de "Focus Tour" 2002 mocht hij even testen met een Focus WRC. Eerder had hij zijn snelheid al getoond in de "Ka Cup" en later bevestigde hij zijn talent in een CitroŽn C2 en vorig jaar nog in een Mitsubishi Lancer Evo10. Iedereen is overtuigd van zijn stuurmanskunst en soms zorgt hij voor een extra dosis spektakel door zijn enthousiasme. "Samen met mijn copiloot, Nicolas Gilsoul, hebben we in 2010 hard gewerkt aan het beheerst afwerken en analyseren van de wedstrijden. Ik heb begrepen dat een rally niet alleen gewonnen wordt op pure snelheid. Ik heb nog maar een dertigtal wedstrijden gereden en ik wil in de eerste plaats ervaring opdoen in het kampioenschap met een dergelijke wagen. Bij het aangaan van deze mooie uitdaging, moeten we ermee rekening houden dat Pieter veel meer ervaring heeft, zowel inzake het besturen van een WRC als parcourskennis."

Yves Matton, de Manager van MY Racing, kijkt uit naar deze opportuniteit: "Het feit dat we een dergelijk programma toegewezen krijgen is een mooie erkenning voor MY Racing. Alexandre is een piloot die bewezen heeft dat hij het talent heeft om een WRC te besturen. Iedereen kent zijn snelheid en aanpassingsvermogen. Hij zal zich wat tijd moeten gunnen om te leren in vergelijking met piloten die al veel langer met een dergelijke WRC rijden. In het begin van het seizoen moet hij voorrang geven aan het opdoen van ervaring boven snelheid, om vervolgens stelselmatig het tempo te verhogen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws