www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

IRC: Thierry Neuville mag titelkansen verdedigen in Cyprus
17.10.2011 - 17:35, persbericht

Peugeot België-Luxemburg kondigt graag aan dat Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul met hun Peugeot 207 S2000 zullen starten in de Rally van Cyprus, laatste manche van de IRC 2011.

“Na een eerste leerjaar, in 2010, rekenden we op Thierry en Nicolas om in 2011 enkele podiumplaatsen te veroveren, stelt Adelheid Terryn, hoofd communicatie bij Peugeot België-Luxemburg. Ze deden echter heel wat beter en wisten de mythische Tour de Corse en Sanremorally op hun naam te schrijven. Maar naast deze overwinningen maakten ze ook op andere vlakken indruk! Het hele jaar lang presteerden ze zo goed dat ze op dit ogenblik, aan de vooravond van de laatste IRC-wedstrijd van 2011, zelfs kans maken op de IRC-titel. Daarom heeft Peugeot België-Luxemburg besloten om de Rally van Cyprus aan het programma toe te voegen.”

Recent gaf Thierry Neuville opnieuw blijk van zijn groot aanpassingsvermogen, door tijdens de RAC Rally of Scotland even de tweede plaats te bezetten, vooraleer hij door enkele incidenten terugviel naar de zesde plek. “Die uitslag, die het niveau van zijn prestatie niet helemaal weerspiegelt, maakt dat hij niet als titelfavoriet naar Cyprus trekt, geeft Adelheid Terryn toe. Er moeten heel wat voorwaarden worden vervuld – voorwaarden die onze rijders, noch het team in handen hebben – opdat Thierry tot kampioen kan worden gekroond. Maar de kans dat zoiets gebeurt, bestaat wel. In de autosport moet je elke uitdaging, hoe moeilijk ook, tot het eind aangaan. Zo denken wij bij Peugeot België-Luxemburg er toch over. Onze beslissing om samen met onze partner Total de inspanningen te leveren om naar Cyprus te trekken is het logische gevolg van het enthousiasme en de inzet die we tot nu toe al in het IRC-programma gestoken hebben.”

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul waren uiteraard in de wolken toen ze het nieuws hoorden. “Ik had me geen beter geschenk kunnen inbeelden, juichte Thierry. Zeg nu eens eerlijk: waar had ik vandaag de dag gestaan indien de mensen van Peugeot België-Luxemburg niet in mij hadden geloofd? Dankzij hen heb ik al schitterende wedstrijden kunnen rijden, heb ik ervaringen opgedaan die me tot het eind van mijn carrière nuttig zullen blijken. Daarom zal ik er in Cyprus ook alles aan doen om te zegevieren. Het zal niet makkelijk worden om er het evenwicht tussen zekerheid en snelheid te vinden, maar ik zal me beter dan ooit tevoren op deze wedstrijd voorbereiden. Met een buitengewoon gemotiveerd team achter mij is alles mogelijk.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws