www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Luxemburg: Opnieuw verbluffende chrono's van Demaerschalk
18.10.2011 - 12:04, persbericht

Kevin Demaerschalk won de twee vorige wedstrijden in de CitroŽn Racing Trophy in het kader van de Rally van Ieper en de Omloop van Vlaanderen. In de Rally van Luxemburg wilde hij verder gaan op dat elan. Hij leek op weg naar een geweldige stunt, tot een lekke band alles verknalde. Maar, wat een panache!

Met een overwinning in de Trophy in Ieper, een prestatie die bovendien bekroond werd met de BFO Award, begon Kevin Demaerschalk uitstekend aan de tweede seizoenshelft. De jonge piloot uit Hoeilaart, amper 20 jaar, zette een tweede indrukwekkende prestatie neer in Roeselare, waar hij op een uitzonderlijke zesde plaats algemeen finishte. Voor de start van de Rally van Luxemburg in Bettborn was het doel duidelijk: een 3 op 3 realiseren! En op gepaste wijze... "Ik moet me nu in de kijker rijden en ik heb niet de intentie te rekenen," vertelde Kevin voor de start van de vier proeven in het donker van de eerste etappe van de Rally van Luxemburg, een nieuwe rally voor alle deelnemers van de Trophy. "Bij het verkennen ontdekten we een magnifiek en heel natuurlijk parcours. We gaan ons kunnen uitleven, maar het wordt niet eenvoudig, want we hebben ons beperkt tot een minimum aan passages tijdens de verkenningen. Je mag geen foute gewoontes aanleren..."

Zoals al vaker dit seizoen, zorgde Kevin Demaerschalk voor sensatie. Na vier proeven stond de kleine CitroŽn C2-R2 Max met het nummer 19 op de tweede plaats algemeen! "Ik vind nochtans dat ik slecht gestart ben," vertelde Kevin. "Op de eerste proef kreeg ik de achterbanden niet op temperatuur, waardoor de wagen alle kanten op ging. Gelukkig konden we dat oplossen vanaf de tweede proef. Nee, ik had nooit gedacht op de tweede plaats algemeen te staan..."

De tweede etappe, met acht proeven op het menu, begon slecht voor Kevin Demaerschalk en Laurent Dujacquier, want het team verloor vijf minuten. "Ik zette een wiel waar het niet mocht," bekende de held van de eerste dag. "De velg brak en we moesten stoppen, zodra we een plaatsje gevonden hadden, om het wiel te wisselen. Vanaf dat moment was de zege in elk geval verkeken en zelfs de punten in de Trophy. Er restte ons niets anders dan voluit aan te vallen om tijden neer te zetten..."

Maximaal aanvallen, dat deed Kevin tot op de laatste proef. "En het leverde me nog een fraaie schuiver op," lachte de beste performer van de C2-piloten bij het bekijken van de schade aan de flank van zijn wagen voor het eindpodium. "Op een blinde top ontdekte ik plots enorm veel vuil op de baan... Blijkbaar hadden heel wat piloten onnodig gesneden in de koord tijdens de eerste ronde. Daardoor lag de baan bedekt met veel steenslag. Ik probeerde de C2 nog terug te pakken, maar dat bleek niet mogelijk. We eindigden op onze flank. Het is natuurlijk geen troost, maar heel wat andere piloten beleefden daar ook een spannend moment."

Eens te meer reed Kevin Demaerschalk zich in de kijker, zowel met zijn chrono's als met zijn rijstijl. Maar, de CitroŽn Racing Trophy Belux is ondertussen wel beslist. "Natuurlijk betreur ik mijn twee opgaves in het begin van het seizoen, maar ik denk dat ik toch een positieve balans van het seizoen kan opmaken. Ik wil Xavier Baugnet trouwens feliciteren met zijn titel. Xavier is een piloot met veel kwaliteiten en ik genoot van onze duels."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws