www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Legend Boucles de Spa: Afspraak op winterbanden op 18/02
18.10.2011 - 12:08, persbericht

Exact vier maanden voor de winterklassieker, die nu definitief op 18 februari 2012 zal plaats vinden, zijn de organisatoren van de Royal Automobile Club de Spa in Verviers hard in de weer om de rally perfect voor te bereiden.

De eerste grote nieuwigheid van de editie 2012 kennen we uiteraard al, want de ex-winnaar van de wedstrijd Alain Lopes, volgt Willy Lux als cocoördinator van het evenement op. Lopes won zowel aan de zijde van Colsoul als rijder in de Categorie Classic in de Legend Boucles de Spa. Één van de voornaamste opdrachten van de nieuwe coördinator zal zonder twijfel zijn om de chronometrage op het niveau van het evenement te brengen en problemen van het verleden te vermijden. Sereniteit is het sleutelwoord voor 2012.

Een tweede grote opdracht zal zijn om de verboden verkenningen tot nul te herleiden. Die verkenningen storen de omwonenden en ontwrichten het sportieve evenwicht van een evenement dat toch vooral op plezier gericht is. Dit seizoen zullen stewards op de RT’s, met videocamera in de hand, zeer streng controleren en de valspelers kunnen eenvoudigweg thuisblijven.

Wat het parcours betreft, blijven de grote klassieke RT’s, waaronder heel waarschijnlijk de Clémentine. Afgelopen jaar was een echte test voor het voortbestaan van de proef en dankzij het schitterende gedrag van het publiek, was de evaluatie achteraf positief. Er zal ook weer vernieuwing zijn, met alvast één volledig nieuwe proef. De proloog op vrijdagavond verdwijnt en wordt vervangen door een briefing tijdens een aangename avondhappening. Het inschrijvingsgeld – de inschrijvingen zijn open vanaf 1 november - wordt 50 euro duurder voor de Legend en 100 euro goedkoper voor Classic (!); beide klassen gebruiken opnieuw hetzelfde parcours.

Heel belangrijke vernieuwingen zijn er ook op vlak van de toegelaten wagens en te gebruiken banden. Een overzicht: Voor de Legend en Classic, blijft de uiterste datum 31 december 1986, maar wagens die niet met de geest van het evenement stroken of zonder echt rallygeschiedenis, zullen geweigerd worden. Via deze link vindt u een lijst van maar liefst 144 wagens die niet meer toegelaten worden, zoals de replica’s Hawk of Litton Stratos, maar ook wagens als de Fiat Ritmo Cabriolet of Fiat Panda of de te moderne Ford Sierra Cosworth en R5 GT Turbo.

Last but not least zijn er de banden. Om een aantal redenen: de kosten (vooral bij de deelnemers vooraan), het nivelleren van de sportieve kansen, het verhogen van de veiligheid (er zal minder snel gereden worden) en het vergroten van het spektakel, zullen de deelnemers van de Classic en de Legend sneeuwbanden moeten gebruiken (Europees label) en dat ongeacht het weertype. Bestel dus tijdig uw banden om leveringsproblemen te vermijden, want wie weet vallen er toch ook weer wat vlokken.

Op dit ogenblik is het wat vroeg om over de deelnemers te spreken, maar er zijn al heel wat projecten in opbouw, zowel in eigen land als in het buitenland, en we gaan terug grote namen aan de start zien verschijnen. We schrijven dus nu al in groot en rood in de agenda 2012: 18 februari Legend Boucles de Spa!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws