www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TBR Review: Olivier/Fieuw houden titelkansen gaaf
18.10.2011 - 23:15, persbericht

Bij het overlopen van de startlijst wilden we tekenen om een derde plaats te halen in de klasse en als het kon ook binnen de top-10 algemeen eindigen bij de Historics. KP Zoning en KP Rumbeke was met de vele lange stukken voor de wagens met dikke motoren terwijl wij het zouden moeten hebben van technische proeven van Moorslede en De Zilten. Op de eerste KP kregen we plots een slag op het stuur en hadden we het moeilijk om grip te vinden voor de rest van de proef. Na de finisch bleek dat we de stuurinrichting een ferme tik hadden gegeven en dat de wielen vooraan helemaal niet meer stonden zoals het moest. Bovendien waren de banden serieus versleten en we moesten nog 3 KP's rijden alvorens op service te geraken. Met een kleine reparatie kregen we de wielen toch een beetje in de goede richting. Met de nodige voorzichtigheid reden we KP Rumbeke af en hadden we al wat meer vertrouwen voor Moorslede. We draaiden daar tot onze verbazing de 2de tijd in de klasse en 7de algemeen.

Op KP De Zilten gingen we nog even naast de weg maar we raakten zonder kleerscheuren aan de meet en konden naar het service om alles weer recht te zetten. We verloren misschien een kleine halve minuut en stonden 12de algemeen en 6de in de klasse maar de rally was nog lang. Nadat CRE de afstellingen van de wagen weer in orde kreeg konden we weer verder.

De wagen bleef voor de rest van de dag perfect draaien en we konden beetje per beetje opklimmen in het klassement. We bleven op KP De Zoning en KP Rumbeke telkens tijd verliezen op de sterkere wagens maar op Moorslede en De Zilten konden we telkens tijd terug nemen. We reden zelfs 4 snelste tijden en 5 keer de 2de tijd! Zo eindigden we finaal 7de Historic en 2de in de klasse op 20 seconden van de winnaar.

Met nog 1 wedstrijd te gaan in het VAS Kampioenschap komen we nog in aanmerking om kampioen te worden in de klasse en bij de Historics maar we hebben het zelf niet meer in handen. Het enige wat wij kunnen doen is proberen zoveel mogelijk punten te rapen in Sint-Truiden en afwachten wat de rest doet.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws