www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Condroz: Parcours ligt vast, inschrijvingen stromen binnen
20.10.2011 - 12:00, persbericht

Een bijzonder goed gevulde zaterdag
Het parcours is vergelijkbaar met dat van de vorige editie, maar vooral de eerste dag zal de deelnemers op de rooster leggen. De start van de eerste chronorit, Nandrin, wordt om 8u30 gegeven. Nadien gaat het richting Bas-Oha en Ben-Ahin. Na een korte stop in het assistentiepark komt de langste klassementsproef aan bod, Vierset-Modave, waarna het richting Marchin en Goesnes, twee KPís die Clavier vervangen. Deze zes chronoritten worden op zaterdag twee keer afgewerkt, waardoor de eerste dag rond middernacht zal worden afgerond. Zondag krijgen de overblijvers twee lussen van vier spťciales voor de kiezen geschoven. Villers-le-Temple opent de feestelijkheden, gevolgd door Wanze-Marneffe, Lavoir en de comeback van Tihange. De eerste wagen zou in Hoei rond 15u30 over het finishpodium moeten rijden. Omdat Clavier niet langer wordt aangedaan zal het aantal kilometers tegen de klok zo een 240 km. bedragen, in plaats van de aangekondigde 270. Het kwaliteitsniveau van het parcours hoeft daar echter niet onder te lijden.

Al 40 inschrijvingen op een maand voor de start
Het succes van het wedstrijd in Hoei kan niet alleen worden gemeten aan de vele duizenden toeschouwers die ieder jaar present tekenen, maar ook aan de vele deelnemers. Bij het opstellen van deze lijnen zijn de inschrijvingen ver van afgesloten, maar toch kunnen we u al meedelen dat een veertigtal teams hun inschrijving hebben ingediend. Daarbij onder andere ook Freddy Loix, Bruno Thiry (CitroŽn DS3) en Hubert Deferm, andere tenoren zullen zeker volgen.

De quads in Clavier
De gemeente Clavier heeft wel degelijk de doortocht van de rally op zijn grondgebied geweigerd, tenzij de quads van sommige toeschouwers er worden verboden. Daarvoor moeten de autoriteiten echter gemeentelijke besluiten nemen, iets wat niet in de macht van de organisatoren van de Condrozrally ligt. Daarom moest er een vervangingsoplossing worden gevonden.

De nacht van de Rallye de Condroz-Huy in de O-Zone
Een week voor de start, op 4 november 2011, organiseert discotheek O-Zone in Ohey in samenwerking met de Motor Club de Huy een nacht van de Rallye du Condroz-Huy. Er zullen heel wat rijders ťn wagens ter plaatse zijn.

Surf naar de officiŽle site om op de hoogte te blijven
Drie maand na de lancering van de nieuwe officiŽle website nodigt de Condrozrally u uit om via deze webstek op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes voor deze 38ste editie. De rubriek ĎMijn Condrozí is een waar succes, afgaand op de vele ingezonden fotoís en sappige verhalen. Maar het is niet omdat we op amper een maand van de start zijn dat u hoeft op te houden die anekdotes en herinneringen op te sturen. Zowel teams als toeschouwers kunnen hun ding nog altijd kwijt op de website, er zijn immers nog altijd 2 x 2 VIP-pakketten te winnen!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws