www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TBR Review: Gauthier Hanssens haalt negen op negen
25.10.2011 - 20:31, persbericht

Het weekend van de TBR Rally werd er zeer mooi weer voorspeld. Tijdens de verkenningen en de technische keuring bleek al gauw dat de weerkaarten zouden kloppen. We konden de nota's van vorig jaar grotendeels overnemen waardoor de verkenningen al snel afgewerkt werden. Ook tijdens de technische controle voor de wedstrijd werden geen mankementen opgemerkt en waren we klaar voor de rally op zondag. De wagen werd in het gesloten wagenpark netjes afgedekt om smorgens geen problemen te hebben met de ramen, de wagen heeft geen blazers voor de verwarming maar door hem af te dekken konden we de wagen makkelijk uit het wagenpark halen op zondag morgen.

We kregen het mooie startnummer 38 toegekend en omstreeks 9u reden we al richting KP 1 namelijk de Zoning. Het was de eerste keer dat ik deze Zning zou rijden en al vanaf we de eerste meters reden voelde dit anders dan andere wedstrijden, enorm brede banen en wijde bochten om lange slips te maken.Na het rondpunt zo dwars mogelijk te nemen hadden we nog een mooie chicane en zou werden er 5 toertjes afgelegd. De tweede KP Rumbeke werden er ook toertjes afgelegd en ik vond dit persoonlijk zeer leuke toertjes met veel haakse bochten. Het vernieuwde stuk op het einde had ons wel verrast en we kwamen vast te zitten op na een iets te lange slip. Door de vele supporters konden we zeer snel terug de baan op, waarvoor hartelijk dank, zonder weinig schade. Enkel de wielen zaten vol modder en we hoorden dat het geluid van de uitlaat anders klonk. Na de finish werd de wagen vlug geÔnspecteerd en merkten we op dat we een stuk van de uitlaat hadden verloren. Dit zou weinig effect hebben op het motorvermogen, enkel het geluid was nu nog iets luider. Richting KP 3 moorslede probeerden we de wielen zo proper mogelijk te maken want de wagen vertoonde trillingen bij hogere snelheden. Tijdens KP Moorslede zagen we veel collega rijders langs de kant staan of 'liggen'. We merkten al heel snel dat dit de moeilijk te berijden KP was door veel vuiligheid op de baan. We haalden de finish zonder brokken en we konden al snel richting KP 4 de zilten rijden. De korte maar toffe KP werd aan een goed tempo afgewerkt en het was nu richting service zone om de wagen te controleren en terug in orde te brengen. Na een servicebeurt van een goeie 20min konden we terug starten voor de tweede boucle van de dag.

Alle tijden op iedere KP werden verscherpt en de sfeer was goed in de wagen. De co van dienst Ronny deed zijn werk voortreffelijk en onder een stralende zon konden we genieten van enkele mooie dwarse schuivers. De vorige wedstrijd reed ik met de andere Beemerracing BMW en hier en daar moest ik terug wennen aan de vertrouwde E21. Tijdens de derde boucle hadden we een klein misverstand waardoor er op de Zoning een toertje te weinig werd gereden. Nadeel enkele minuten straftijd. We zouden dit zeker niet aan ons hart laten komen en dit betekende dat we nu enkel nog voor het spektakel zouden rijden. Tijdens de tweede KP kwamen er enkele warme momenten, om een nog onbekende reden raakte een waterflesje geklemd onder het rempedaal, hierdoor kon ik de wagen niet afremmen zoals normaal en kwam er een dijk heel dicht toen ik op een haar na nog net de bocht kon halen. Doordat het waterflesje daarna onder het gaspedaal kwam vast te zitten, kraakte deze af en kon ik maar half gas geven. Zo proberen uit te rijden was een lastige opgave. Hier en daar bleef de motor tijdens het uitremmen volle toeren draaien met enkele niet voorziene spins tot gevolg. Langs de kant gaan en het probleem verhelpen was de enigste optie. Hierdoor verloren we nog meer tijd maar veiligheid primeert. Tijdens de verbindingsrit kon ik het euvel preventief verhelpen en zo konden de twee volgende KP's afgewerkt worden.

Na een goeie interventie tijdens de service kon ik voor de laatste boucle starten met een normaal gaspedaal en zonder waterflesjes aan boord deze keer. Tijdens de laatste boucle werden er terug 5 rondjes gereden en even werd getwijfeld om er 6 te rijden. De laatste drie KP's werden met een showgehalte afgewerkt en we amuseerden ons nog altijd in de wagen. Door de vlotte organisatie vloog de dag voorbij en daarmee ook ons seizoen 2011. We hebben er een zeer leuk en tof seizoen op zitten, we haalden 9 op 9 dit seizoen en hopen in 2012 dit resultaat zeker te evenaren. Ik wil alle supporters, service-mensen en co-piloten bedanken en iedereen alvast tot in 2012. Tijdens de wintermaanden worden de beide wagens volledig gereviseerd om in volgend seizoen in een nieuw kleedje naar buiten te komen. Info hieromtrent volgt zeker nog....

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws