www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz: Alexandre Romain niet aan de start
26.10.2011 - 23:30, persbericht

Alexandre Romain was een kanshebber op de Belgische titel in zijn eerste jaar aan het stuur van een WRC wagen. Hij heeft zijn huid duur verkocht tegenover Pieter Tsjoen, de meervoudige Belgisch kampioen. Ondanks een duidelijk tekort aan ervaring heeft de Cezam rijder toch een manche kunnen winnen en kon hij geregeld rivaliseren met diegene die uiteindelijk na de East Belgian Rally met zeven titels de evenknie is geworden van Patrick Snijers.

“Natuurlijk is het omwille van financiële redenen dat ik niet aan de start van de Condroz Rally zal staan”, verduidelijkt Alexandre Romain. Met pijn in het hart heeft de winnaar van de Sezoensrally de weg van de rede gekozen. "Als de titel nu nog binnen bereik had gelegen dan had ik zonder twijfel wel de middelen gevonden om nog in Hoei te verschijnen. Maar zonder dat vooruitzicht is de motivatie niet meer hetzelfde. Het financiële risico is te groot.”

Eén van de favorieten van de rally legt dus nog voor de strijd de wapens neer. “Uiteraard is dat jammer want ik had graag het seizoen op een andere manier beëindigd dan met de crash die ik in Sankt-Vith maakte. Als geld geen probleem was dan zou ik zeker aan de start hebben gestaan in Hoei. Ik blijf nog altijd even gepassioneerd. Maar ik moest een antwoord geven aan het team en zoals de zaken nu stonden kon dat geen positief antwoord zijn. Maar het zou me trouwens niet verbazen als ‘mijn’ C4 WRC toch aan de start zou verschijnen in handen van een andere rijder...”

Alexandre Romain, één van de grote smaakmakers van het Belgische rallykampioenschap 2011, zal dus als toeschouwer de laatste wedstrijd meemaken. “Nu ik er op terugkijk, ben ik toch wel heel fier over wat wij hebben bereikt. Ik heb een rally gewonnen en ik heb me niet belachelijk gemaakt. Volgend jaar kom ik terug met een WRC, om te winnen. Ik weet nog niet met welke wagen ik zal aantreden want er zijn verschillende mogelijkheden, maar met welke wagen ook, ik zal er staan met de ambitie om de titel te pakken.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws