www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Nieuwe en opgefriste proeven voor Geko Ypres Rally
05.11.2011 - 0:17, persbericht

Terwijl de teams nog volop bezig zijn met de rally van Cyprus, de laatste proef van het 2011 IRC kampioenschap, zijn de voorbereidingen voor de 2012 Geko Ypres Rally al gestart. De rally behoudt zijn traditionele plaats op de kalender en gaat dus door tijdens het laatste weekend van juni. De Eurosport Group, promotor van het IRC, zal opnieuw de trouwe partner zijn van de Geko Ypres Rally en zal dit top-event dat plaats vindt op 21-23 juni, voorzien van een indrukwekkende grootschalige TV coverage.

Alhoewel de Geko Ypres Rally opnieuw doorgaat op de gekende en beroemde wegen in de Ieperse regio, zullen de klassementsproeven van de editie 2012 niet helemaal de traditionele proeven zijn. Enkele van de legendarische klassementsproeven zullen grondig veranderd en aangepast worden om deze uitdagende rally technisch nog moeilijker te maken voor de piloten en nog aangenamer om te volgen door de toeschouwers. De beide beruchte klassementsproeven van "Kemmel" en "Heuvelland" zijn volledig hertekend, wat resulteert in twee nieuwe extreem technische en spannende KP's. Daarenboven komt er op vrijdag een volledig nieuwe klassementsproef bij in het Heuvelland: een nog niet eerder gebruikt stukje Heuvelland maar de nauwe, bochtige en oneffen weggetjes passen perfect bij het unieke karakter van de Geko Ypres Rally.

Net zoals in 2012 zullen de deelnemers opnieuw de grens oversteken, om twee klassementsproeven te rijden in de Lille Métropole regio. De klassementsproef van "Lille Métropole", vorig jaar zeer goed onthaald door de teams en toeschouwers zal opnieuw doorgaan in de nabijheid van het stadje Linselles, terwijl de showproef in het centrum van Wasquehal ook blijft bestaan. Het kloppende hart van de rally, het servicepark en de Rally Village, blijven in het centrum van Ieper, op de prachtige en gezellige Grote Markt van Ieper.

In 2012 zal de Geko Ypres rally ook meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap, zoals bevestigd op de website van de KNAF, de Nederlandse Nationale Autosport Federatie. De deelnemers aan dit kampioenschap zijn verplicht om deel te nemen aan twee buitenlandse rally's en moeten ten laatste eind maart 2012 hun selectie bekend maken.

2012 betekent ook de 20ste verjaardag van de Ypres Historic Rally. Deze jubileumeditie zal natuurlijk bol staan van de festiviteiten en speciale attracties. Meer details rond dit jubileum zullen we de komende maanden bekend maken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws