www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Preview: Silver Arrows Racing mikt opnieuw op top-3
07.11.2011 - 12:31, persbericht

Op 11, 12 en 13 november vindt in de omgeving van Hoei de Condroz Rally plaats. In deze laatste manche van het Belgisch Rallykampioenschap 2011 zullen er niet minder dan 20 klassementsproeven worden gereden op een parcours dat voornamelijk uit asfalt bestaat. Ook Silver Arrows Racing zal met de Mercedes 500SLC van de partij zijn met de broers Bart en Frits Vanhaverbeke als respectievelijk piloot en co-piloot.

Bart Vanhaverbeke is bijzonder opgetogen over zijn deelname: “Vorig jaar heb ik omwille van mijn deelname aan de Rallye du Var deze rally overgeslaan en daar heb ik nog altijd een beetje spijt van. De Condroz Rally is niet alleen de laatste maar misschien ook wel de mooiste en tevens de zwaarste rally van het Belgisch Kampioenschap. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit jaar opnieuw kan deelnemen.”

Met een parcours van 712 km waarvan bijna 242 km tegen de tijd gespreid over 2 etapes zal het opnieuw een zware dobber worden voor wagen én piloot. De West-Vlaamse rijder heeft er alvast het volste vertrouwen in: “Recentelijk hebben we uitgebreid getest op het circuit van Mettet en door onze succesvolle deelname aan de Hemicuda Rally zijn we opnieuw in het ritme gekomen. Onze wagen is heel betrouwbaar en bijzonder geschikt voor dit type parcours dat vooral uit lange waaiers bestaat.”

Over zijn ambities is Bart Vanhaverbeke duidelijk: “In 2009 behaalden we na een zware strijd met onze directe concurrenten op een modderig parcours een 3de plaats in het eindklassement. Dit jaar hopen we minstens even goed te presteren maar veel zal afhangen van de weersomstandigheden die, zoals gewoonlijk, een bepalende rol zullen spelen in dit evenement.”

Enkele praktische gegevens: De rally start op zaterdag 12 november om 8.30 uur voor 12 klassementsproeven en zal zeker tot middernacht duren. Op zondag 13 november wordt er opnieuw om 8.30 uur gestart voor de resterende 8 klassementsproeven. Podium voor de eerste deelnemer wordt rond 16 uur verwacht. Het servicepark is te vinden op de Quai Dautrebande in Hoei en zoals gewoonlijk is iedereen welkom op de Silver Arrows Racing Servicestand.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws