www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Preview: Cédric De Cecco zal het tempo verhogen
07.11.2011 - 12:33, persbericht

Na zijn schitterende vierde plaats algemeen in de East Belgian Rally bij zijn debuut met de Mitsubishi Lancer EvoX van Vertuz Motorsport, zal Cédric De Cecco met bescheidenheid aan de start komen van de Condroz Rally, maar eveneens met de intentie om nog een keer te schitteren in de bijzonder sterk bezette Klasse 3 in de finale van het Kampioenschap van België Rally.

"Zaterdagochtend zal ik vroeg uit de veren zijn, om even te gaan joggen, zodat ik perfect wakker ben. Er wacht ons immers meteen een zware dobber met de befaamde proef van Nandrin-Engis," vertelt Cédric De Cecco. "Ik kijk uit naar de start van die proef, want het is een technische proef waar elke piloot van geniet. Gelet op de kwaliteit van het startveld in Klasse 3, de sterkst bezette categorie van het weekend, zal iemand die te voorzichtig start meteen op achterstand gezet worden! Maar, je mag natuurlijk ook geen foutje maken..."

Samen met zijn navigator, deze keer Jérôme Humblet, maakte Cédric De Cecco afgelopen weekend kennis met het volledig... droge parcours tijdens de officiële verkenningen. "Het is verrassend om de proeven van de Condroz er zo proper bij te zien liggen. Men kondigt ook volgend weekend droog weer aan, maar het zal wellicht in de loop van de week nog regenen. Het parcours kan er dus toch nog delicaat bij liggen. We zullen zien. Ik denk dat de strijd nog spannender zal zijn indien de proeven minder vettig liggen dan gebruikelijk in de Condroz. Zeker wanneer je ziet hoeveel snelle piloten er aan de start komen in Klasse 3."

Cédric had logischerwijze nood aan een kleine aanpassingsperiode in het begin van de East Belgian Rally, maar deze keer zal de Luikenaar zich meteen in de strijd kunnen mengen: "Op de eerste proeven benutte ik onvoldoende het koppel van de turbomotor van de Mitsubishi en had ik de neiging te brutaal te zijn bij het insturen van de bochten. Nu weet ik hoe ik deze Mitsubishi moet besturen. Ik ga wat meer aanvallen en het tempo hoger leggen in vergelijking met St-Vith, waar ik in de eerste plaats wilde finishen om maximaal ervaring op te doen met een 4x4."

Langs de oevers van de Maas zal Cédric De Cecco kunnen rekenen op de tips van Jasper Van den Heuvel. De technische adviseur van Vertuz Motorsport zal zelf de wedstrijd rijden met zijn Mitsubishi Lancer R4, maar hij is ook beschikbaar om de jonge Luikenaar bij te staan: "Ik weet dat ik op Jasper kan rekenen om me raad te geven om nog meer uit de Mitsubishi Lancer EvoX van Vertuz Motorsport te halen. Jasper rijdt met zijn R4 in een andere Klasse, dus hij zal niet aarzelen om ons goede raad te geven (lacht)."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws