www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz: Thierry Neuville wil seizoen in schoonheid afsluiten
09.11.2011 - 17:57, persbericht

Thierry Neuville wil in Hoei niet alleen een memorabel seizoen in schoonheid afsluiten, hij heeft ook zijn zinnen gezet op de overwinning in een rally die iedere Belgische rijder aan zijn palmares wil toevoegen. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul hebben ook in de laatste weken van het seizoen een druk programma in de agenda staan. De rijders van Peugeot België-Luxemburg kwamen pas maandagavond terug uit Cyprus en mochten al meteen opnieuw aan de slag, tijdens de verkenningen voor de Condrozrally.

“Dinsdag hebben we al vijf chronoritten verkend. Ik heb er alle vertrouwen in. Het parcours lijkt sterk op dat van vorig jaar, dat maakt het ons wel wat makkelijker. Toch moeten ook in Hoei onze nota’s heel nauwkeurig zijn, zeker om aan te duiden waar de grip verandert.” Ondanks zijn jonge leeftijd is Thierry al aan zijn vierde deelname in de Condroz toe: twee in een promocup (met in 2009 een zekere Nicolas Gilsoul aan zijn zijde), en vorig jaar aan het stuur van de Peugeot 207 S2000, een wagen waarmee hij naar de tweede plaats reed.

De rijder van Peugeot België-Luxemburg trekt vol vertrouwen naar de laatste wedstrijd van het seizoen. “Ik steek in een goed ritme, ja. Mijn voortijdige opgave in Cyprus heb ik afgelopen zondag weggewerkt met een overwinning in de Golden Stage Rally. Samen met Nicolas hebben we echt op de limiet gereden, maar zonder een fout te begaan. Ik voel mijn Peugeot perfect aan. Nu moet ik tijdens de test van donderdag alleen nog een kleine evolutie van schokdempers valideren om de afstellingen helemaal te kunnen verfijnen.”

Neuville gaat uiteraard voor de overwinning. Maar de concurrentie is niet min. “Vanaf het moment dat er WRC’s aan de start staan is onze kleine Super 2000 in het nadeel. Dat wil echter niet zeggen dat we ons op voorhand gewonnen geven. Maar het weze duidelijk dat indien het droog blijft, het moeilijk zal worden. Ik hoop stiekem op vettige wegen en nat weer om de prestaties wat te nivelleren. Ik zal er van bij de start hard tegenaan gaan, van bij de relatief lange openingsproef op zaterdagochtend.”

De osmose met Nicolas Gilsoul is ondertussen perfect. “We hebben ons notasysteem inderdaad heel wat verfijnd en blijven er ook aan werken, om zo kleine details te verbeteren. Voor het overige doet mijn rijder het werk. In Cyprus konden we op het onverhard vaststellen dat hij tegenover de specialisten niet te veel terrein meer hoeft prijs te geven. En ik durf stellen dat Thierry op asfalt even snel is als de nieuwe IRC-kampioen Andreas Mikkelsen.”

Ook voor Peugeot België-Luxemburg is deze laatste wedstrijd van het seizoen belangrijk. “Samen met Ieper is de Condroz de enige keer dat we in eigen land in actie treden, stelt Adelheid Terryn, hoofd communicatie bij Peugeot België-Luxemburg. Tuurlijk starten we om te winnen, maar we willen in de eerste plaats alle fans bedanken voor de steun die ze Thierry, Nicolas en het hele team gedurende dit fantastische seizoen hebben gegeven.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws