www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz: Bruneel-Goethals klaar voor slotfeest van het seizoen
09.11.2011 - 22:13, persbericht

De Condroz rally is een waar monument. Niet alleen wegens de kwaliteit van het parcours of het enthousiasme waarmee in de hele stad Hoei met de rally wordt meegeleefd, maar ook wegens de uitzonderlijke sfeer die zo in de hele streek wordt gecreëerd. Het Fixion Team kan en mag deze afspraak niet missen. Ze verschijnen dan ook aan de start met hun Subaru STR09.

De Condroz rally is aan zijn 38ste editie toe, maar de passie die de hele streek voor de autosport begeestert is nog heel wat ouder, want de wedstrijd is de opvolger van de 12 Uur van Hoei, een rally waarbij een rijder alleen in zijn wagen zat en dus geen nota’s door een co-rijder kreeg voorgelezen. In totaal kloppen de harten van de stad Hoei, Haspengouw en de Condroz al meer dan zestig jaar, één keer per jaar, en gedurende heel wat langer dan een weekend, volgens het ritme van de rally.

"Het is een waar genoegen om deel uit te maken van dit evenement en het samen met een even enthousiast als vakkundig publiek te beleven," stelt Kristof Goethals, co-piloot van het team FIXION "Naast Ieper is dit het tweede grote rallyfeest van het Belgische rallyseizoen, met als extraatje die bijzondere sfeer die altijd rond een laatste wedstrijd van het jaar hangt. In Hoei is de rally echter niet afgelopen als de laatste wagen over het podium rijdt, maar gaat het feest door tot diep in de nacht…"

De wedstrijd blijft echter wel het belangrijkste deel van het evenement, het gegeven dat de basis vormt voor de uitgebreide festiviteiten. Er mag geen twijfel over bestaan dat Yves Bruneel ten zeerste uitkijkt naar de Condroz rally. “Ik ben gek op deze wedstrijd, de sfeer die er bij hoort, het parcours en ook – en vooral – de populariteit van de wedstrijd. Geen enkele rallyliefhebber wil deze afspraak missen! Dat heeft als gevolg dat iedere rijder zijn uiterste best wil doen. Ik ben alvast geen uitzondering op die regel.”

Die honger om aan de start te verschijnen maakt Yves bij het opstellen van zijn pronostiek alvast niet blind voor de realiteit. De Mitsubishi’s zijn dus de grote favorieten in de N4 klasse. Als alles goed loopt, dan hopen wij – net zoals in Roeselare - op regelmaat – ons in dat peloton te kunnen mengen, maar we zullen ons toch in de eerste plaats meten met de rijders die over een vergelijkbare wagen als ons beschikken. De chronoritten van de Condroz rally vereisen een gezonde dosis improvisatie en stuurmanskunst. De teams rijden omzeggens geen meter rechtdoor. De koorden van de bochten zijn enorm en dikwijls heel glad, de weersvoorspellingen geven wel zonnige en droge omstandigheden, maar in de Condroz weet men nooit!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws