www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Condroz: Kevin Demaerschalk: "Een kans om te grijpen"
09.11.2011 - 22:15, persbericht

Nadat hij zijn talent dit jaar al meermaals toonde aan het stuur van een CitroŽn C2-R2 Max in het kader van de CitroŽn Racing Trophy, bereidt Kevin Demaerschalk zich voor om dit weekend de Condroz Rally te rijden met een Peugeot 207 Super 2000. Een deelname die mogelijk werd dankzij de passie van meerdere personen.

Kevin Demaerschalk, ondertussen reeds Kampioen van BelgiŽ in Klasse 6, staat dit weekend in de Condroz Rally voor een grote uitdaging. Op zijn 20ste en met amper een twintigtal rally's op zijn persoonlijke teller, zal de jonge belofte uit Hoeilaart zijn eerste rally met een Super 2000 rijden. "Ik vernam het schitterende nieuws surfend op het internet," lacht Kevin. "Ik was enkele dagen op vakantie naar de zon met mijn vriendin. Mijn vader en mijn copiloot, Laurent, hadden me verteld dat ze met een project bezig waren. Meer wist ik niet. De Condroz Rally rijden met een Peugeot 207 Super 2000, dat had ik niet gedacht! Ik heb toen des te meer genoten van de laatste dagen vakantieÖ"

Het project kwam tot stand dankzij de passie van verschillende personen. "Eerst en vooral die van Wim Soenens en team NCRS," vertelt Kevin. "Voorheen kende ik Wim niet echt. We kruisten elkaar wel eens in het servicepark. Wim is zeker een van de mensen met de grootste passie voor de rallysport die ik kenÖ Voor deze rally bood hij uitzonderlijke voorwaarden aan, want een Super 2000 is wel een wagen die normaal heel duur is om te huren, gelet op de kostprijs per kilometer. Daarom moet ik hem zeker bedanken!"

"Renť Demaerschalk en Laurent Dujacquier zijn ook gepassioneerd," pikt Wim Soenens in. "Ik denk dat er motorolie door de aderen van Laurent stroomt in plaats van bloedÖ We hadden dan ook zin om hen te helpen. Met team NCRS hebben we al vaker talentrijke piloten gesteund. En dat blijven we doen met Kevin en Laurent. Natuurlijk willen we graag dat ze zich in de kijker rijden met onze Peugeot 207 Super 2000. Met uitzondering van de motor, is het een Evo2. Naast de partners van Kevin, zullen ook de kleuren van Geko en Stock Depot op de wagen staan."

In Hoei zal de Peugeot 207 Super 2000 van Kevin en Laurent starten met nr. 14. Woensdag had de bemanning de kans om kennis te maken met de wagen van NCRS in de buurt van Couvin. Een nuttige testsesse: "Ik had het nodig! Mijn enige ervaring met een vierwielaandrijver beperkte zich tot enkele minuten in een Fiesta Super 2000," herinnert Kevin zich. "Dat was bijna een jaar geleden bij M-Sport, als beloning voor ons seizoen in de Fiesta R2. De wagen stond in een gravelconfiguratie en we mochten ons even uitleven op een voormalige luchtmachtbasis. Hier is het een ander verhaal! Ik weet niet welke ambitie ik mag hebben.Ik ga niet kijken naar de tijden van Loix en Neuville. Als ik voor de Gr.N's kan blijven, dan is het al goed. Ik moet vooral leren rijden met een 4x4 en het potentieel van de remmen benutten. Het sleutelwoord is "leren". En natuurlijk ook genieten van deze uitzonderlijke kans die me geboden wordt dankzij de passie van Wim, Laurent en mijn pa."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws