www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz: Freddy Loix: "Aanvallen vanaf de eerste meter"
10.11.2011 - 21:39, persbericht

Freddy Loix werd vorig jaar aan het stuur van een Fabia Super 2000 van het BFO//ŠKODA Rally Team winnaar van de Condrozrally. Hij hoopt dit weekend even goed te doen, maar is er zich terdege van bewust dat zoiets niet eenvoudig wordt.

De Condrozrally is de traditionele seizoensafsluiter van de Belgische autosport. Voor de winterpauze aan te vatten maken de rallyrijders er een erezaak van in en rond Hoei nog een keer te schitteren. Het is dan ook één van de meest populaire wedstrijden van het land – de sfeer op het parcours en in het assistentiepark is uitzonderlijk – maar tegelijk ook één van de moeilijkste. In deze tijd van het jaar zijn de veldwegen aan de oevers van de Maas even vet als een groep sumoworstelaars en zijn de veranderingen in grip ontelbaar. Om maar te zeggen dat de rijders op een dunne koord balanceren en maar beter goed kunnen anticiperen op wat komen gaat. Dat is helemaal naar de zin van de rijder van het BFO//ŠKODA Rally Team…

“De Condrozrally is één van mijn favoriete wedstrijden”, legt Freddy Loix uit. “Tussen de ene bocht en de andere moet je quasi voortdurend overschakelen tussen een propere circuitstijl en het laten glijden van je bolide. En wat geldt voor de eerste doortocht is niet noodzakelijk het geval bij de tweede lus. Niet alleen zijn er ondertussen een dikke honderd wagens over het parcours gereden, maar de weersomstandigheden zijn meestal ook wisselvallig, wat de situatie helemaal anders maakt. Om maar te zeggen dat je beter in staat bent om de weg goed te ‘lezen’!”

Om de laatste wedstrijd van het seizoen in de best mogelijke omstandigheden te kunnen aansnijden werkte Freddy Loix vorige woensdag een privétestsessie af, vooraleer donderdagmiddag aan de officiële shakedown deel te nemen. “De Fabia Super 2000 is perfect aangepast aan mijn rijstijl”, stelt de Belg die recent maar twee punten te kort schoot om op het eindpodium van de IRC te eindigen. “Ik kan me van bij de start helemaal concentreren op een goed resultaat.”

Nu we het daar toch over hebben… Wat wordt de tactiek die Freddy Loix, voor de gelegenheid met Robin Buysmans aan zijn zijde, zal toepassen? “Ik wil aanvallen vanaf de eerste meter van de eerste spéciale. Op papier is het onmogelijk om te rivaliseren met de meer krachtige WRC’s. Maar dat is niet erg. Ik zal me daar wel aan aanpassen, hoewel de Fabia waarover ik dit weekend beschik een Evo 2-versie uit 2010 is, voorzien van een paar updates uit de ateliers uit ŠKODA Motorsport. Eigenlijk is de Condroz de tweede Belgische IRC-wedstrijd van het seizoen, waarbij ik het tegen mijn gebruikelijke tegenstander moet opnemen. Ons duel zou de toeschouwers moeten kunnen amuseren!”

Van het feit dat hij niet met Fred Miclotte kan rijden - zijn gebruikelijke co is weerhouden in de WRC Rally van Wales - maakt de vertegenwoordiger van het BFO//ŠKODA Rally Team geen enkel probleem. “Ik heb in het verleden heel wat wedstrijden met Robin Buysmans gereden. Dit jaar heeft hij me ook al bij heel wat privé-test bijgestaan. Tijdens de verkenningen zaten we dan ook onmiddellijk op dezelfde golflengte.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws