www.shakedown.be - rallysport in belgi

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgi

Condroz Rally overschaduwd door dodelijk ongeval
13.11.2011 - 22:30, jdh

De Condroz Rally werd gisteren in de late namiddag opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Op KP Nandrin-Engis ging de Nederlander Erik Moree (Mitsubish Lancer) vlak na de start van de baan. Hij kwam op een stenen brug en zitbank terecht, waarvan de brokstukken een groepje toeschouwers raakten. Twee mensen lieten hierbij het leven, drie anderen raakten gewond waarvan n zwaargewond. De toeschouwers bevonden zich niet in een verboden zone.

Meteen daarna besliste de organisatie om de rest van de eerste wedstrijddag te annuleren. De laatste drie proeven werd niet meer afgewerkt op vraag van Skoda en Peugeot. Na een vergadering van enkele uren met de betrokken burgemeesters werd beslist om de rally toch te laten verdergaan op zondag. Heel wat teams beslisten echter niet meer te deel te nemen uit respect voor de slachtoffers. Oa. Loix, Neuville, enkele Citron-piloten en de Fords uit de Fiesta Trophy gingen vandaag niet meer van start.

Hoewel de getroffen toeschouwers zich in een volgens het veiligheidsboek veilige zone bevonden was zaterdagmorgen al duidelijk dat de rally met een veiligheidsprobleem kampte. Het mooie weer lokte extra veel toeschouwers naar de immer populaire Condroz Rally, veelal gelegenheidstoeschouwers die zich niet steeds van alle gevaren bewust zijn en zich gevaarlijk opstellen langs de proeven. Al na de eerste ronde riepen oa. Loix en Neuville de toeschouwers op tot meer voorzichtigheid. De organisatie nam meteen extra veiligheidsmaatregelen maar helaas sloeg enkele uren later toch het noodlot toe...

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws