www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz: Opgave Langenakens na sterke eerste wedstrijddag
14.11.2011 - 18:24, persbericht

De 38ste editie van de Rallye du Condroz had zoals steeds een mooie seizoensafsluiter kunnen zijn, maar werd overschaduwd door het ongelukkige ongeval op de proef van Nandrin-Engis op zaterdagavond. Het ganse team van Jonas Langenakens Rallying wil dan ook graag zijn medeleven betuigen aan de nabestaanden.

Op sportief vlak ging het de kampioen in de klasse 3 minder voor de wind. Nochtans was het Landense duo sterk aan de eerste wedstrijddag begonnen. Proef na proef wisten ze een aantal gevestigde waarden met snellere WRC’s achter zich te houden. In de eigen klasse moesten ze enkel man van de streek Stéphane Lhonnay voor zich dulden, die vooraf werd getipt als de snelste tegenstander. Op de snelle proef van Nandrin-Engis kon Stéphane telkens een klein kloofje slaan, maar op de overige proeven slaagde Jonas erin het tijdsverlies zeer goed te beperken door telkens tijden in de buurt van de leider in groep N te klokken. Verrassend was dat de beide Colsoul Rallysport Evo’s steeds sneller waren dan Van den Heuvel in de Evo X R4, die toch nog steeds als een internationale referentie in groep N wordt beschouwd. Na het bewuste ongeval werden de laatste drie klassementsproeven geannuleerd en werd een voorlopig klassement opgemaakt. Jonas en Kenneth bekleedden de zesde stek in het algemene klassement en volgden op 27 seconden van de leider in de klasse 3. Op zondag kon helaas de achtervolging nooit echt van start gaan. Vanaf de eerste meters van de scherprechter van de rally, KP Wanze-Marneffe, staken motorproblemen de kop op waardoor steeds meer tijd verloren ging. Net voordat de start in Villers-le-Temple werd genomen, hield de motor het voor bekeken en was de opgave een hard feit.

“Het wil maar niet lukken in de Condroz he,” zucht Jonas bij zijn aankomst in het servicepark. “Onze opgave verbleekt natuurlijk bij de zware gebeurtenissen van zaterdagavond maar leuk is het natuurlijk nooit. Op zondagmorgen konden we door de motorproblemen nooit meer in het ritme komen. Dan was het zaterdag veel leuker. We moesten, zoals een beetje verwacht eigenlijk, enkel Stéphane laten voorgaan die hier ongezien snel over de proeven raast. Op korte afstand werden we gevolgd door Dominique Jullien die ook altijd zeer snel is. Zowel Cherain als de Cecco waarmee we in de East Belgian Rally nog in volle strijd waren verwikkeld, volgden deze keer op iets grotere afstand. Het parcours was wel droog maar lag er her en der toch superglad bij. Het was dus steeds oppassen geblazen! We hebben ons geconcentreerd op het zuiver rijden. Ondanks onze opgave behouden we de tweede plaats algemeen in het Belgische kampioenschap na Pieter Tsjoen en dat hadden we bij het begin van het seizoen nooit durven dromen. Nog beter doen lijkt wel een zeer moeilijke opdracht. Nu de winterperiode aanbreekt gaan we zeker niet blijven stilzitten. Samen met het ganse team en onze trouwe partners gaan we trachten om voor 2012 een mooi programma op poten te zetten. We gaan ook nog onze titel vieren. Ik zou iedereen dan ook willen uitnodigen op het kampioenenfeest dat de fanclub organiseert op zaterdag 3 december in zaal Amfi te Landen.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws