www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz: Stéphane Lhonnay weer op het podium
16.11.2011 - 22:07, persbericht

Twaalf maanden nadat hij op het algemene podium stond in de Condroz Rally, heeft Stéphane Lhonnay voor het tweede jaar op rij deze stunt gerealiseerd. Bovendien won hij weer zijn categorie nadat hij 15 snelste tijden realiseerde op de 17 verreden proeven.

Stéphane Lhonnay, regerend Kampioen van België Groep N, reed dit seizoen maar enkele wedstrijden: “Het seizoen begon slecht... In Haspengouw waren we op weg naar een mooi resultaat toen we van de baan gingen. Die sortie had zware gevolgen op financieel vlak, want het voorval hield ons vijf maanden weg van de proeven. De terugkeer was al niet veel beter, want in het begin van de wedstrijd Terre de Langres ging de motor stuk. Hoewel het resultaat niet voldeed aan onze verwachtingen door twee lekke banden, kwamen we in de Omloop van Vlaanderen toch weer in het ritme met een Lancer EvoX van Colsoul.”

Sinds de helft van het seizoen concentreerde Stéphane zich voornamelijk op de Condroz, die hem meestal wel goed ligt. “Voor de eerste keer had ik, dankzij een aantal lokale sponsors die zich mijn resultaat van vorig jaar herinnerden, een budget om in goede omstandigheden de wedstrijd te kunnen rijden,” vertelt de piloot uit Wanze. “Ik kon beschikken over voldoende nieuwe banden. De wagen was zelfs verzekerd, wat ik al heel lang niet meer gedaan heb. En, ik geef toe dat dit heel wat verandert! Ik kon helemaal bevrijd rijden, zonder constant te moeten denken aan de gevolgen van een eventueel foutje. Voor eigen publiek en aangezien het al mijn 17de deelname aan de Condroz was, kon ik natuurlijk optimaal de Mitsubishi Lancer EvoX van Colsoul benutten.”

Een wagen met een verbluffende efficiëntie, waardoor Stéphane Lhonnay en Vincent Pironet regelmatig sneller waren dan bepaalde WRC’s. Ze sloten de eerste wedstrijddag af op de vijfde plaats. “Ik vraag me echt af hoe ik in 2010 de tijden van de beste Evo X’s kon benaderen met mijn Evo 9. De nieuwe generatie heeft immers een uitzonderlijk chassis. Wanneer de wagen goed afgesteld is, ligt de limiet bijzonder ver. Omdat het verschil met Jonas Langenakens en Dominique Jullien nooit groot was, ben ik quasi tot de finish blijven aanvallen. Natuurlijk is mijn podiumplaats voor een stuk ook het gevolg van de dramatische gebeurtenissen van zaterdagavond, maar toch doet dit podium me het moeilijke seizoen 2011 vergeten. Ik wilde ook mijn snelheid tonen. En dat is me gelukt door bijna alle snelste tijden in de categorie te rijden. Deze overwinning en deze podiumplaats wil ik ook opdragen aan het team van Guy Colsoul, dat in Hoei 30 jaar competitie vierde. Colsoul Rallysport blijft daarom de referentie.”

Stéphane kijkt nu al uit naar het seizoen 2012...

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws