www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sint-Truiden: Kevin Demaerschalk pakt eerste algemene zege
20.11.2011 - 19:10, jdh - foto bos - rallyfoto.be

Kevin Demaerschalk heeft met de Short Rally van Sint-Truiden zijn eerste algemene overwinning beet. Een week na zijn Super 2000-debuut rondde hij ook zijn maidentrip in een WRC met succes af. De jonge Brusselaar had zo'n twee minuten voorsprong op Jan Jacobs (Lancer Evo 6), Kurt Rigole (Lancer Evo X) werd derde.

Als beloning voor zijn mooie prestatie in de NCRS-207 Super 2000 tijdens de Condroz kreeg Kevin Demaerschalk het stuur van de Impreza WRC S12 aangeboden van Wim Soenens. De revelatie van het seizoen had de bolide snel onder de knie en nam vanaf de eerste proef de leiding in handen. Tien proeven later had hij zo'n twee minuten voorsprong bij mekaar gereden, goed voor zijn eerste algemene rallyzege.

Achter de ongenaakbare Demaerschalk speelde zich een mooie Lancer-strijd af voor de tweede plaats. Streekrijder Jan Jacobs (Lancer Evo 6) klopte Kurt Rigole (Lancer Evo X) met acht seconden. Daarachter vochten Henri Schmelcher (Porsche 911 GT3) en Dirk Vermeirsch (Impreza WRC) een leuk duel uit maar zij verdwenen in de tweede wedstrijdhelft van de tabellen. De vierde plaats ging zo naar Bert Cornelis (Impreza N10 groep A) op bijna drie minuten van de winnaar. Cornelis klopte Monnens, die de Ceenaeme-M3 kwam uittesten, met 11".

De snelste RWD ging de eerste in de klasse F2 vooraf: de wederoptredende Ronnie Grauwels finishte zesde met zijn VW Golf Kit Car. Na een sterk slot klopte hij nipt Claude Bal (Impreza N12), Jos Hermans (Lancer Evo X) en Andy Heyrick (Impreza). Erik Deveux sloot de top-10 af met zijn Lancer Evo X. Bemerken we ook het hoopgevende Lancer-debuut van Junior Criterium-kampioen Polle Geusens, 13de na oa. een vierde en zesde tijd in de slotronde.

De Divisie 3-rallytitelstrijd werd beslecht in het voordeel van Vincent Verstraete, na de opgave van Steven Dolfen die in het wedstrijdbegin al veel tijd had verloren. Koen Beyne kroonde zich tot rallysprintkampioen in Divisie 3. Net buiten de top-10 reed Nico Vanherzeele de Philcars-Lancer Evo 8 naar een nieuwe overwinning in Divisie 1-2. Kersvers kampioen Jimmy Taveirne (Lancer Evo 6.5) werd tweede op 48", JoŽl Van Leemputten (Clio) derde op meer dan twee minuten.

Bij de Historics ging de zege naar Patrick Mylleville in zijn Porsche 911. De West-Vlaming had slechts zes seconden voorsprong op Tobi Vandenberghe (Opel Kadett). Bert Swerts (Opel Kadett) werd derde op 27", Hendrik Aerts (Escort MK 1) finishte als vierde en is de nieuwe VAS-kampioen bij de Historics.

  Resultaten (werkt enkel in Internet Explorer)

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws