www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sint-Truiden Review: Johan Dekens vroeg aan de kant
21.11.2011 - 18:17, persbericht

De Short Rally van Sint-Truiden was voor ons een wedstrijd om snel te vergeten... Na onze goede resultaten in het BK historic en historic overwinningen in de shortrally's van Linter, Suikerstreek en Kasterlee waren we dus met maar 1 doel naar Sint-Truiden getrokken, de overwinning.

We hadden vorige week nog forfait moeten geven voor de Condrozrally nadat een klant in de rally van Jalhay een sortie had gedaan met de wagen en deze dus niet tijdig hersteld kon worden. De Porsche was vrijdagavond terug klaar zonder ook maar 1 meter gereden te hebben. Een ritje van 20km zaterdagavond leerde ons dat we met een krakende 2de versnelling zaten, vreemd want de versnellingsbak was nog gereviseerd voor de East Belgian Rally in Saint-Vith en was perfect in orde vertrokken naar Jalhay. De huurder heeft niks gemeld van een probleem met de bak, vermoedelijk omdat hij het zelf veroorzaakt heeft.

Meteen bij de eerste KP zondagmorgen werd duidelijk dat het een serieus probleem was... het opschakelen naar 2 ging nog redelijk, een beetje kraken maar het was nog te doen... het terugschakelen was een ware hel... het was zo goed als onmogelijk om hem terug in 2 te krijgen wat een groot nadeel was met al die T-situaties op dit parcours... we verloren dus iedere keer ettelijke seconden. Door te fel te focussen op het schakelen werd er op KP 2 Velm nog eens een remzone gemist niet ver voor de finish wat ons weer tientallen seconden kostte. Even werd gedacht om gewoon te stoppen om niet meer kapot te rijden in de bak maar we wilden toch nog wat door gaan. We probeerden op KP3 zo goed mogelijk te rijden en voorzichtig terug te schakelen naar 2. Het deed serieus pijn om de versnellingsbak zo te horen kraken... Op KP 4 brak dan op het einde van de eerste onverhardstrook de koppelingskabel, vermoedelijk kwam er een steen tussen de carterplaat en de koppelingshendel net op het moment dat ik de koppeling probeerde in te duwen waardoor de bevestiging van de kabel aan het koppelingspedaal brak. Er werd dan besloten om de KP gewoon af te rijden in 3e versnelling en geen andere koppelingskabel meer te monteren. De wedstrijd zat er voor ons dus zeer snel op.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws