www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sint-Truiden Review: Olivier/Fieuw morele winnaars in H3
23.11.2011 - 19:06, persbericht

Vorig weekend werd met de Rally van Sint Truiden de finale gereden van het VAS-kampioenschap 2011. Wij stonden voor aanvang van de wedstrijd 3de Historic algemeen en 2de H3. Met een goede uitslag konden we nog naar de 2de plaats algemeen springen maar de titel algemeen en in de klasse H3 kon enkel nog gehaald worden mocht Aerts geen punten scoren.

Op zaterdag verliep alles naar wens en we konden zonder druk starten op zondag. We kwamen met 22 Historics aan de start en daarvan 9 wagens in H3. Zoals eerder dit jaar was het niveau van de deelnemers weer van een hoog niveau waardoor we geen uitspraken durfden doen van de te behalen plaats. We startten met een 4de tijd algemeen en dit was ook goed voor de 2de tijd in H3.

Op KP 2 draaiden we tot onze eigen verbazing zelfs de snelste tijd algemeen bij de Historics! Met uitzondering van KP4 draaiden we de rest van de dag alle snelste tijden in H3 en algemeen klokten we verder 1 keer de 5de - , 4 keer de 4de - , 1 keer de 3de – 2 keer de 2de tijd. Zo kwamen we na 10 KP’s als winnar H3 en 4de algemeen (op 5 seconden van de 3de plaats ) over de meet. Aerts kampioen en wij eindigen op de 2de plaats in het kampioenschap Historic en H3 2011. Wel nog een kleine domper op de feestvreugde was dat we ( te laat ) zagen dat we op de laatste KP een minuut teveel kregen in de rekenkamer en zo “slechts” 5de algemeen en 2de H3 werden.

We zijn nog verhaal gaan halen bij VAS en organisatie maar de uitslag was definitief en deze kon / mocht niet meer aangepast worden bij afwezigheid van de commissie. Ondanks deze fout veranderde er niets aan de eindstand in de kampioenschappen en waren we dus alleen nog morele winnaar. Wij reden dit jaar 10 wedstrijden en moesten twee keer aan de kant met mechanische pech. Na enkele moeilijke jaren was het voor ons eindelijk nog eens een fantastisch seizoen. De wagen was zeer competitief en het team verlegde beetje bij beetje de grenzen met enkele zeer mooie resultaten als gevolg. Een zeer grote DANK U WEL aan CRE Group en “De Peters” om dit mogelijk te maken. Langs deze ook nog een welgemeende proficiat aan Milleville-Maes met hun eerste overwinning, alvast een prettig eindejaar en tot in 2012!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws