www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sint-Truiden Review: Vincent Verstraete rijdt naar Div 3-titel
23.11.2011 - 19:11, persbericht

De laatste en beslissende wedstrijd van het VAS rallykampioenschap vond plaats in Velm, een deelgemeente van Sint-Truiden. Deze rally stond voor het eerst in jaren terug op de kalender van Rallyteam Vigil. Deze afsluiter was voor ons zeer belangrijk daar we nog kanshebber waren voor de algemene VAS rallytitel. We beschikten over een bonus van 6 punten op onze dichtste achtervolger Steven Dolfen en een achterstand van 22 punten op Bert Coene die niet deelnam aan deze rally. We besloten om onze eigen wedstrijd te rijden en in functie van het verdere verloop onze kansen te benutten. De twee klassementsproeven, Aalst en Velm, bestonden uit 5 kilometer en respectievelijk 9 kilometer wat het totaal op 70 kilometer bracht (5 ronden).

De 1ste proef lag er behoorlijk glad bij. Zonder enige risicoís te nemen behaalden we een behoorlijke tijd. We waren 3 seconden trager dan onze klassegenoot Steven nadat hij even rechtdoor was geweest. De wegligging op de 2de proef was een stuk beter, maar door de lange rechte stukken was het moeilijk concurreren met onze voorgangers omdat onze topsnelheid slechts 163 km/h bedraagt. Na het afwerken van 2 fout- en probleemloze ronden vernamen we dat Steven Dolfen opgegeven had waardoor de weg naar de titel open lag. Stilzwijgend begonnen we te dromen, maar we durfden geen uitsluitsel te geven totdat we heelhuids de finish haalden.

De laatste 4 proeven zorgden voor nog wat extra stress omdat ze in het donker moesten verreden worden. (+/- 2 uur vertraging). We besloten om geen onnodige risicoís te nemen aangezien we geen verstralers hadden en we dus blind op de notaís dienden te rijden. Sommige situaties in combinatie met plaatselijke mistbanken waren echt tricky waardoor onze voorzorgen geen kwaad konden. Na een lange dag haalden we de finish (29ste algemeen en 3de in de klasse 3G) en kwamen we op het hoogste schavotje te staan in het algemeen kampioenschap rally alsook in de klasse 3G. Hierbij maakten we ook de nodige progressie en kunnen we terugblikken op enkele mooie wedstrijden en een zeer geslaagd rallyseizoen. Deze titel was ondenkbaar zonder de steun van de sponsors en de vele supporters en vrienden! Bedankt en tot volgend jaar!!!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws