www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Kevin Demaerschalk maakt balans op van een succesvol seizoen
24.11.2011 - 18:25, persbericht

Een week na zijn eerste snelste tijd algemeen in de Condroz Rally met de Peugeot 207 Super 2000 van team NCRS, won Kevin Demaerschalk de B-Short van Sint-Truiden aan het stuur van de Subaru Impreza WRC S12 in de kleuren van Geko. Door meteen bij zijn debuut in een dergelijke WRC te winnen, bewees Kevin Demaerschalk nog maar eens dat hij uit het juiste hout gesneden is.

Kevin Demaerschalk realiseerde alle snelste tijden in Sint-Truiden bij zijn debuut met een WRC, waardoor hij de wedstrijd won met meer dan twee minuten voorsprong: "Onze concurrenten reden met minder krachtige wagens, zodat het verschil geen belangrijke parameter is. Ik moet toegeven dat ik verbaasd was over de competitiviteit van de S12. De 'launch control' is adembenemend efficiŽnt. En aan 200 km/h heb je het gevoel dat je slechts aan 80 km/h rijdt, want de WRC is extreem stabiel. De ervaring die we hebben opgedaan met de Peugeot 207 S2000 in de Condroz kwam ons zeker van pas om de reactie van het chassis en de integrale transmissie te begrijpen. Omdat het de eerste keer was dat ik een wagen met een turbomotor bestuurde, heb ik erop gelet om zoveel mogelijk het koppel te benutten. Het resultaat bewijst dat dit goed gelukt is. Wim heeft me twee schitterende cadeaus gegeven, in de Condroz en in Sint-Truiden en ik denk dat ik hem met onze prestaties ook een plezier heb gedaan. Eerst een snelste tijd met de Peugeot in Hoei en nu de algemene overwinning met de Subaru. Dit had ik enkele maanden geleden niet durven dromen..."

Kevin won in de Geko Ypres Rally de strijd in de CitroŽn Racing Trophy, wat hem als bonus de BFO Award opleverde. In de Omloop van Vlaanderen deed hij het nog eens over, deze keer meteen fantastische zesde plaats algemeen als stunt in zijn CitroŽn C2-R2 Max. Kevin Demaerschalk heeft slechts van een zaak spijt: "Dat we de CitroŽn Trophy niet gewonnen hebben... Na onze opgaves in de Rally van WalloniŽ en de Sezoens Rally in het begin van het jaar, wisten we dat het moeilijk zou worden. Zelfs quasi onmogelijk. Daarom beslisten we om voluit voor toptijden te rijden om op te vallen, zonder teveel aan het kampioenschap te denken. Dat is ons goed gelukt! In Luxemburg reden we met dezelfde strategie na onze lekke band. Ik ben ervan overtuigd dat het de beste aanpak was, want daardoor heb ik mijn snelheid aan kunnen scherpen. Je leert niet veel bij door op zekerheid te rijden, maar wel door constant de limiet op te zoeken."

Van alle proeven die dit seizoen verreden werden in de CitroŽn Racing Trophy, heeft Kevin Demaerschalk 80% de snelste tijd gereden in de categorie. Hij behaalde ook de Belgische titel in Klasse 6, de categorie voorbehouden voor R2's in het Kampioenschap van BelgiŽ. Zijn copiloot Laurent Dujacquier werd zelfs Kampioen van BelgiŽ der Copiloten! "Ik ben heel blij voor hem, want hij heeft dit jaar enorm hard voor mij gewerkt," bevestigt Kevin. "Samen hebben we ons notasysteem flink verbeterd. Ik heb voortaan het volste vertrouwen vanaf de eerste proef. Dat was vroeger niet het geval. Ik ben er zeker van dat ik in de loop van het seizoen veel progressie gemaakt heb op het vlak van de afstellingen, want MY Racing kent mijn C2-R2 Max als geen ander en ze hebben me altijd op de juiste weg gezet."

Zonder de steun van een heel netwerk van vrienden en sponsors, had Kevin niet een dergelijke positieve balans kunnen opmaken van amper zijn tweede seizoen in de rallysport. De 20-jarige piloot uit Hoeilaart heeft nog een mooie toekomst voor zich. "De prioriteit gaat nu naar het vinden van steun en sponsors voor volgend seizoen," lacht Kevin. "Ik zal nooit genoeg kunnen herhalen 'bedankt aan mijn ouders, ons kleine team, onze sponsors en aan Laurent' voor alles wat ze voor mij gedaan hebben dit jaar. Maar ik wil ook Wim Soenens bedanken voor die twee schitterende rally's die ik kon rijden. Ik dank ook team NCRS, dat uitstekend werk leverde in Hoei en in Sint-Truiden, en MY Racing en zijn mecaniciens, die ons de kans gaven om twee manches van de Trophy te winnen en te schitteren in elk van onze wedstrijden."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws