www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Kris Princen tweede in Clio Cup tijdens Franse Rallye du Var
27.11.2011 - 23:24, persbericht

Dit weekend werd de laatste manche van de Franse Clio Cup verreden. Kris en Bram waren al zeker van de titel maar wilden het seizoen toch in schoonheid afsluiten. Vanaf de eerste proef werd het meteen duidelijk dat er geen cadeay's uitgedeeld worden in de var. De Corsicaan Guglielmi schoot het snelst uit de startblokken op dag 1. De eerste proef draaiden we de snelste tijd maar op KP 2 verloren we een vijftal seconden toen we onze voorganger inhaalden. KP 3 verliep vrij slecht door problemen met de powershift. Ook op de laatste proef van de eerste dag hadden we dergelijke problemen. Balans na dag 1: de strijd bij de Clio's zou zich enkel afspelen tussen Guglielmi en Princen, de rest volgde al op grote afstand.

Maar we zouden ons zeker niet gewonnen geven. Onze achterstand bedroeg 9 sec en liep tijdens de eerste 3 proeven op zaterdag op tot 13 seconden. We kozen nochtans resoluut voor de aanval. Vooral op de eerste KP hebben we zeer zwaar aangevallen met een aantal zeer warme momenten tot gevolg. Maar toen kwam de lange proef van Vidauban. Het laatste stuk van die proef was vrij glad met veel putten en een aantal grote coupures. Daar draaiden we een zeer goeie tijd en waren we 14 sec sneller dan de Corsicaan. Zo kwamen we op kop met 1 sec voorsprong voor de laatste proef op zaterdag. We reden er zeer goed maar verloren toch een 6 tal seconden. Maar de strijd was zeker nog niet gestreden! Wij hadden nog 4 nieuwe banden voor zondag en Guglielmi slechts 2.

Zondagochtend zaten we meteen in het goeie ritme. We waren 1 sec sneller. Maar toen kwam de strijdrechter Vidauban. Na 1 kilometer maakten we een foutje waardoor we in de sloot belanden. Met behulp van enkele toeschouwers en zonder een schram op de wagen konden we onze weg verderzetten maar verloren een 2-tal minuten. De vochtigheid en te koude banden waren zeker geen voordeel, maar excuses voor dit foutje moeten we niet zoeken. Guglielmi had echter nog meer pech. Iets voor de finish is hij vrij zwaar van de baan gegaan op een rots. Ook Courtois was op zaterdag op diezelfde proef al zwaar van de baan gegaan. Zo stond Barral op kop voor Mauffrey. Maar ook Barral had geen geluk toen de vernsellingsbak van zijn Clio alle dienst weigerde voor de start van de laatste proef. Mauffrey die op zondagmorgen nog vierde stond wint zo zeer verdienstelijk in de Var voor Princen die toch nog tweede clio werd. Zeer spijtig van dit ene foutje maar we hebben bewezen dat we toch bij de besten waren. Rijden voor een tweede plaats staat niet in onze woordenboek en dan kan zoiets gebeuren. Princen werd dus Frans Clio-kampioen voor Clairay en Courtois. Op naar 2012. Wat dit zal brengen weten we nog niet, maar we houden u zeker op de hoogte.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws