www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Verschueren en Vanden Abeele met VW Polo Super 2000 in BK
03.12.2011 - 16:43, jdh

Vincent Verschueren en Tuur Vanden Abeele gaan in 2012 met een VW Polo Super 2000 aan de slag. De Historic-kampioenen van 2009 en 2011 zullen een team vormen onder leiding van Gaby Goudezeune, die met GoDrive de Polo's zal runnen.

Het begon allemaal toen Vincent Verschueren met de Opel Monza van GoDrive kennismaakte in de Rally de Mettet. De Zingemnaar beschikt na een seizoen met een Subaru groep N al over enige kennis van moderne wagens en zag een project met de VW Polo Super 2000 van het team meteen zitten. De voorbereidingen zijn al enkele weken bezig en ondertussen werd ook al een testsessie afgewerkt. “Deze wagen is een pak sneller en we zullen ons moeten aanpassen aan de rijstijl”, aldus Verschueren, die wordt bijgestaan door Stefaan Vanassche.

Wat later stapte ook Tuur Vanden Abeele mee in het project. De Kortrijkzaan kroonde zich dit seizoen tot nationaal Historic-kampioen en gaf reeds eerder aan dat hij naar een moderne wagen zou overstappen in 2012. Zijn BMW 323i E21 staat ondertussen te koop. De duo's Verschueren/Vannasche en Vanden Abeele/Smets zijn erg gepassioneerd en dit is de drijfkracht achter hun beslissing om met een Super 2000 in het BK aan te treden.

Na een lange pauze wordt GoDrive zo opnieuw actief in het BK. Het team van Gaby Goudezeune zal twee wagens inzetten in de manches van het Belgisch Kampioenschap. Met de aankoop van een extra wagen beschikt het team ondertussen over drie Polo's. De vierde bestaande Polo Super 2000 neemt momenteel nog deel aan het Oostenrijks kampioenschap. Wagens die alle vier mee opgebouwd en ontwikkeld werden door Hans Goudezeune, de zoon van Gaby.

Gaby Goudezeune was zelf even actief met één van de Polo's maar sukkelt momenteel nog steeds met een voetblessure, opgelopen tijdens een ongeval op een test. Ondertussen hoopt hij als teamchef op een succesvol jaar waarbij de Polo's optimaal benut kunnen worden, zo zou Hans het ook gewild hebben.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws