www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

RAC Rally: Geen nieuw succes voor Stefaan Stouf
07.12.2011 - 21:19, persbericht

De unieke prestatie van vorig jaar in de RAC Rally (UK) hebben Stefaan Stouf en Joris Erard verleden weekend niet kunnen herhalen. Al op de 2de proef van vrijdagavond ging het mis en belandde het duo 10 meter lager naast de baan...

Het startnummer '1' bracht geen geluk voor onze West-Vlamingen die nochtans met goede moed van start gingen! De eerste proef verliep zonder grote problemen, maar ruim 5 kilometer ver in de 2de proef liep het mis. Joris Erard: "Voor een rechtste bocht gingen we in de remmen, maar de wagen had in de remzone geweldig onderstuur waardoor Stefaan niet meer kon corrigeren en we zo net naast de baan terechtkwamen. Marge was er daar niet, want naast de weg was er een diepte van zo'n 10 meter waardoor de wagen overkop ging. We dachten dat we de wagen er nooit meer zouden uitkrijgen zonder een zware takelwagen, maar dankzij een 20-tal behulpzame toeschouwers en een jeep hebben we de wagen terug op de baan kunnen trekken. Een dikke merci voor al deze mensen is hier zeker op zijn plaats!"

Na een ganse avond en halve nacht oplapwerk aan de wagen hebben ze op zaterdagmorgen terug de start genomen van de wedstrijd mits natuurlijk de nodige straftijd. Maar op de 6de proef was het dan helemaal over en uit toen de motor stuk ging. Stefaan Stouf: "Ik had al het gevoel dat de motor niet meer zijn volle vermogen gaf, maar we beslisten in overleg met de motorbouwer toch om door te gaan zolang alle temperaturen goed bleven. Maar op het einde van de zesde proef verloor de motor al zijn macht en hebben we nog juist kunnen uitrijden om na de finish de handdoek te werpen. Jammer, want ik had er wel nog zin in!"

De Engelse toeschouwers waren allen ontgoocheld over hun vroege opgave, maar hopen om hen volgend jaar terug te zien!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws