www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Regularity 'Ronde door Vlaanderen' op 4 februari in Ieper
11.12.2011 - 17:37, persbericht

Ieper, strijdtoneel van de Grote Oorlog en centrum van een van Europaís mooiste snelheidsrallyís. Op 4 februari 2012 vormt Ieper de startlocatie van de twaalfde editie van de Ronde door Vlaanderen - een Regularity Rally voor Oldtimers.

De Rally wordt in drie klassen georganiseerd: Novice, Classic en Master. De Novice klasse werd gecreŽerd voor teams zonder ervaring, de Classic klasse doelt op equipes met enige ervaring, terwijl de meest getalenteerde navigatoren het tegen elkaar kunnen opnemen in de Master klasse. De totale lengte van de wedstrijd bedraagt 450 kilometer voor de Master klasse, 400 kilometer voor de Classic klasse en 250 kilometer voor de Novice. Classic en Master deelnemers krijgen tijdens het evenement diverse Regularity proeven voorgeschoteld. Een aantal Tests op privť-terrein geven deze klasses bovendien een extra-sportief tintje. De drie klassen hebben elk hun eigen klassering en zijn volledig van elkaar gescheiden. TrofeeŽn worden dan ook verdeeld onder de beste drie teams per klasse.

Onervaren teams in de Novice klasse krijgen een zeer verzorgd road-book in gemeterd bol-pijl voorgeschoteld, dat hen via de meest pittoreske wegjes doorheen de provincie West-Vlaanderen leidt. De meer ervaren Classic deelnemers krijgen bovenop het Novice roadbook meerdere full-color militaire kaarten waarop zij hun eigen route moeten uittekenen via pijlen-, punten- en blokkaderitten. Navigatoren in de Masters klasse worden alert gehouden door een veelvoud aan technieken, waar het zelf construeren van de route primeert.

Niet de snelheid, maar wel de regelmatigheid is van belang. De navigatoren zullen dan ook moeten proberen om hun piloot tijdens de wedstrijd de opgelegde gemiddelde snelheid zo exact mogelijk te laten benaderen. De maximum gemiddelde snelheid ligt op 36 km/h voor de Novice klasse, 43 km/h voor de Classic klasse en 50 km/h voor de Masters. Een grote groep enthousiaste medewerkers zorgt via de vele bemande tijd-, stempel- en (geheime) finishcontroles voor een aangenaam wedstrijdritme.

De Ronde door Vlaanderen is de openingsmanche van het Belgisch Historic Regularity Kampioenschap van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV). Het is eveneens de eerste wedstrijd van de BDNL-Cup 2012, een kampioenschap van Regularity wedstrijden verspreid over zes manches in BelgiŽ, Duitsland en Nederland. Meer info via www.bdnl-cup.org.

Het inschrijvingsrecht voor de 12e Ronde door Vlaanderen bedraagt 40,- EUR voor de Novice klasse, 125,- EUR voor de Classic klasse en 150,- EUR voor de Master klasse. Hierin zijn alle wedstrijddocumenten, de verzekering, de rallyschilden, de deurnummers en het diner inbegrepen. Inschrijven kan vanaf 15 november via www.hemicuda.be. De leeftijdsgrens voor de deelnemende wagens werd op 31-12-1979 gelegd. Een FIVA Identity Card is vereist voor de wagens van de Classic en de Master klasse.

Traject 2012: Ieper - Brugge / Brugge - Noordzee / Noordzee - Ieper

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws