www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Thierry Neuville RACB Driver of the Year
16.12.2011 - 12:07, persbericht

Een jury samengesteld uit leden van de Belgische autosportpers heeft Thierry Neuville verkozen als RACB Driver of the Year 2011. Tijdens de RACB Awards op donderdagavond mocht de jonge rallyrijder de onderscheiding in ontvangst nemen uit de handen van François Cornelis, president van de Royal Automobile Club of Belgium.

De Belgische rijders wisten zich dit jaar in alle autosportdisciplines in de kijker te rijden. Voor het eerst sinds lang had ons land opnieuw een vertegenwoordiger in de Formule 1. Jérôme D'Ambrosio wist met brio de 19 Grand Prix van de F1-kalender 2011 af te werken.

Tijdens de 500 Mijl van Indianapolis kwam Bertrand Baguette, aan het stuur van een bolide in de kleuren van het RACB National Team, heel dicht bij de overwinning. Bij de meest prestigieuze internationale rally’s streden Thierry Neuville en Freddy Loix meer dan eens om de overwinning. En in de endurancewedstrijden wist Maxime Martin zijn talent regelmatig in de verf te zetten.

Om maar te zeggen dat de jury die de RACB Driver of the Year onderscheiding mocht toekennen aan de beste Belgische vertegenwoordiger in de internationale autosport geen makkelijke taak had. Na een eindronde, waarbij 15 juryleden hun stem uitbrachten, werd Thierry Neuville met de ultieme bekroning bedacht. De 23-jarige rallyrijder zorgde dit jaar dan ook voor een dubbele stunt door twee van de meest mythische internationale rally’s, de Tour de Corse en de Sanremorally, op zijn naam te schrijven.

Na Thierry Neuville volgt Jérôme D'Ambrosio, die een voorbeeldig eerste seizoen in de Formule 1 afwerkte. Maxime Martin vervolledigt het podium, met overwinningen in GT1, GT3 en een mooie pole positie tijdens de Total 24 Hours of Spa.

De titel ‘Rookie of the Year’ gaat naar Kevin Demaerschalk, die zich wist te onderscheiden in de Citroën Trophy Belux. De WRT renstal mag de pluim van ‘Team of the Year’ op zijn hoed steken, dankzij overwinningen in de 24 Uur van Francorchamps én die van Zolder, de rijderstitel voor Greg Franchi in de Blancpain Endurance Series, drie overwinningen en een podiumplaats in het Europees kampioenschap GT3, en zijn mooie prestaties in de Belcar en BTCS.

Tijdens de RACB Awards werd er ook ‘Special Mention’ overhandigd aan Jonathan Thonon. Het palmares van de 25-jarige werd dit jaar nog maar eens uitgebreid met een wereldtitel in de hoogstaande KZ1-klasse van het karten.

Tenslotte werd ook de uitzonderlijke inzet van Peugeot België-Luxemburg in de autosport in de verf gezet. Adelheid Terryn, hoofd communicatie, mocht een ‘Honorary Mention’ in ontvangst nemen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws