www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Nieuwe rally op til in Alveringem
18.12.2011 - 11:10, jdh

Autoclub Noordzee liet ons een week geleden weten dat ze volgend jaar geen rally meer zou organiseren in Oudenburg. Enkele leden van de club, waaronder Eddy Hindryckx, hebben nu besloten om toch een nieuwe uitdaging aan te gaan door een compleet nieuwe wedstrijd op poten te zetten. De 'International West Coast Rally' zou doorgaan op 21 en 22 juli in Alveringem, een landelijke streek waar de laatste jaren af en toe getest werd voor de Ypres Rally.

De organisatie bevat enkele nieuwe krachten, waaronder Frederik Sohier die het parcours reeds heeft uitgetekend. "In september kreeg ik een telefoontje van een goeie vriend, Koen Beyne. Hij vertelde me dat de organisatie van de Noordzeerally op zoek was naar iets nieuw, een nieuw parcours voor 2012. Ik ben onmiddellijk op het aanbod ingegaan en heb afgelopen maanden uitgekeken naar wat de mogelijke opties zijn. Na verschillende maanden werk ben ik blij te mogen vertellen dat het volledig nieuw rallyconcept uitgewerkt is.", aldus Frederik. "Ikzelf heb nu enkel alles uitgetekend en op papier gezet en alles is goedgekeurd, een eerste vergadering met de clubleden hebben we pas half januari."

De rally zou bestaan uit vier ronden van vier verschillende proeven, goed voor bijna 110 km tegen de klok. Het rallycentrum zal gelegen zijn in zaal De Kwelle nabij de kerk van Alveringem met podium, servicepark en regroup in de onmiddellijke nabijheid.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws