www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Peugeot België-Luxemburg feliciteert Neuville en zet stap terug
19.12.2011 - 18:30, persbericht

Op donderdag 15 december kreeg Thierry Neuville tijdens de RACB Awards de meest prestigieuze onderscheiding, die van ‘Driver of the Year 2011’. Een trofee die wordt toegekend door een panel van gespecialiseerde autosportjournalisten. Peugeot België-Luxemburg is verheugd twee jaar te hebben kunnen bijdragen aan de beginnende carrière van een rijder die al lang veel meer is dan een jonge belofte.

“Na de overhandiging van de Colin McRae Trophy 2011 tijdens de IRC-prijsuitreiking, bekroont deze Belgische onderscheiding de twee schitterende jaren die Peugeot België-Luxemburg met Thierry heeft beleefd, stelt Adelheid Terryn, hoofd communicatie. We zijn heel blij dat Thierry binnen de PSA Groep zijn progressie op de autosportladder kan verder zetten, door vanaf 2012 deel te nemen aan het WRC. Hij zal er uitkomen voor Citroën Racing. Wij hadden drie jaar aan het stuur van onze Peugeot 207 S2000 voorzien, maar Thierry was zodanig sterk dat hij voldoende had aan twee seizoenen. Het bewijs dat hij de juiste keuze was.”

Voor hij nieuwe avonturen aansnijdt, wil Thierry Neuville graag iedereen danken die hem hebben geholpen zo snel vooruitgang te boeken : “Samen met Marc Van Dalen, de ingenieurs, mecaniciens, alle leden van Kronos Racing en uiteraard ook Peugeot België-Luxemburg heb ik twee fantastische campagnes in de IRC kunnen afwerken. Iedereen ging uiterst professioneel en hypergemotiveerd te werk, en was steeds even geconcentreerd als ontspannen en goed gehumeurd. Dit was een prachtige leerschool, zowel binnen als buiten de rallysport. Ik zal ze nooit vergeten.”

Voor Peugeot België-Luxemburg wordt 2012, na de schitterende prestaties van Thierry en Nicolas in 2011, meer dan waarschijnlijk een overgangsjaar. “Na vijf onafgebroken seizoenen in de IRC hadden we er graag nog een jaartje met Thierry bijgedaan. Maar gezien de snelle evolutie van zijn carrière zetten we in 2012 een stapje terug. We willen in ieder geval alle partners die ons bij die schitterende campagnes geholpen hebben van harte bedanken. Het is niet onmogelijk dat we volgend seizoen met onze 207 S2000 nog enkele wedstrijden afwerken, vooraleer in 2013 met een nieuwe wagen opnieuw voluit te gaan.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws