www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Cťdric De Cecco met MY Racing in de CitroŽn DS3 Trophy
07.02.2011 - 18:49, persbericht

Het goede nieuws blijft komen van MY Racing. Na de bevestiging van het programma van Alexandre Romain met een CitroŽn C4 WRC, stapt ook de referentie in Groep R, Cťdric De Cecco, over naar het Franse merk. Hij zal aan de start komen met de bijzonder efficiŽnte CitroŽn DS3-R3.

Thiry, Ogier, Meeke, Bouffier, NeuvilleÖ Alle grote en toekomstige kampioenen waren vol lof over de nieuwe koning van de promotieformules. Cťdric De Cecco krijgt de eer om in hun voetsporen te treden, nadat hij vorig jaar in de Belgische rally's al schitterde in een andere promotieformule.

CitroŽn Racing hecht veel waarde aan promotieformules. De Trophy C2-R2 Max blijft de beste keuze om zich te laten opmerken. Kevin Demaerschalk zal dit seizoen met een wagen van MY Racing in deze Trophy rijden. Voor zij die dromen ooit met een WRC te rijden, eventueel met een C4 zoals Alexandre Romain, is de DS3 de ideale volgende stap in het beklimmen van de hiŽrarchie. MY Racing blijft ongetwijfeld de referentie voor het rallygamma van CitroŽn:

"De DS3 en zijn Trophy zijn de ideale opstap die laureaten van een promotieformule misten. Zowel wat de prestaties betreft als inzake budget, vult deze formule een leemte op tussen de bestaande merkencup en een eventuele S2000 of WRC. Cťdric De Cecco heeft in een andere merkencup al bewezen dat hij perfect beantwoordt aan het profiel. Met zijn professionaliteit twijfel ik niet aan zijn ambitie," vertelt Yves Matton.

De piloot uit Flťron, Kampioen van BelgiŽ 2010 in de Ford Fiesta Trophy en in Groep R, staat volledig achter zijn keuze. Nadat hij de maat nam van enkele sterke concurrenten in 2010 (Cherain, Martin, de Mevius,...), werd hij kampioen met vier overwinningen op vijf wedstrijden! Cťdric kijkt al uit naar de kennismaking met zijn nieuwe wagen: "Ik heb enorm veel positieve berichten gehoord over de DS3, zodat het voorstel van MY Racing ideaal bleek. Mijn motivatie is even groot als die van het team. Met een DS3 die de top is in de categorie, is de context ideaal. Vanzelfsprekend zal ik een minimum aantal kilometers met de wagen moeten rijden om Weijs te kunnen benaderen. Maar, in mijn binnenste wil ik hem kloppen."

In Naninne heerst natuurlijk optimisme, want er rest nog heel wat tijd voor de eerste manche: "We hebben nog iets minder dan drie maanden voor de start van de DS3 Trophy in de Rally van WalloniŽ. Met minstens Weijs, De Cecco en Burton aan de start eind april, zal de Trophy meer dan een piloot enthousiast kunnen maken," besluit Yves Matton.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws