www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Eerste info Rally van Haspengouw
03.01.2012 - 18:13, jdh

De Rally van Haspengouw is opnieuw de opener van het BFO Belgian Rally Championship. De wedstrijd in Landen, die doorgaat op zaterdag 25 februari, is dit jaar al aan zijn 15de editie toe.

"In 2012 rijden we drie ronden van elk vier klassementsproeven voorstellen en nog een halve ronde van twee klassementsproeven. Om te beginnen: de klassieker Walshoutem. Deze proef blijft onveranderd ten opzichte van 2011. Vervolgens trekken we richting Halle-Booienhoven. Deze mooie proef heeft wel enkele wijzigingen ondergaan waaronder de finish die verlegd is. De proef is ook ruim 2 km langer geworden. Daarna gaan we onmiddellijk verder met de welom beruchte en bekende lievelingsproef van vele piloten, Zepperen. Ook hier is er een kleine verandering, nl. de finish. In overleg met de politie is de doortocht aan het kerkhof van Ordingen nu de TRC. Tijdens de vorige editie stonden de toeschouwers ongehoord tussen de graven met vele klachten tot gevolg. We hebben er wel voor gezorgd dat het karakter en het 'grote hart-gevoel', alsook de mix van gravel, kasseien, beton en asfalt, gekruid tussen de vele boomgaarden,... volledig bewaard bleef. Na Zepperen maken we de korte verplaatsing naar Gelmen. Een proef die we ook al aandeden in een vroeger leven tijdens de short rally's. Een typisch Haspengouwse proef met mooie doortochten aan de petanquebaan in Brustem en het kerkhof van Groot-Gelmen in de hoop dat er hier meer respect getoond wordt voor de overledenen.', zo luidt het bij de organiserende club TRCH.

Een ander nieuwigheid dit jaar is de wijziging van het rallycentrum, dat niet meer rondom de gebouwen van Colsoul Rallysport op de industriezone ligt. "Met trots mogen we zeggen dat het HQ van deze rally vanaf dit jaar op het voormalige legerdomein EMI22 gaat ingepland worden. Een prachtige locatie met zelfs een gedeelte overdekte serviceplaatsen. Opnieuw gaan we samenwerken met een 'rally radio' die te beluisteren zal zijn op alle proeven, nl. de regionale zender TrudoFM."

De wedstrijd start op zaterdag 25 februari om 8u00 op het podium en de eerste deelnemer wordt afgevlagd omstreeks 20u00. Meer nieuws en info kunt u binnenkort raadplegen op de nu al volledig vernieuwde website www.trch.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws