www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Nieuwigheden in het BFO Belgian Rally Championship 2012
09.01.2012 - 19:09, persbericht bfo-brc.be

Op 25 februari, binnen goed anderhalve maand, gaat het BFO Belgian Rally Championship 2012 van start in de Rally van Haspengouw. Het reglement voor het Belgisch kampioenschap staat ondertussen online op www.bfo-brc.be.

Enkele opvallende wijzigingen en krachtlijnen willen we benadrukken:
- De Condroz Rally wordt een week vroeger verreden, op 3 en 4 november
- De puntentelling voor het kampioenschap werd aangepast: indien er slechts drie of minder deelnemers zijn in een Klasse, dan worden de punten gehalveerd.
- Het begrip 'deelname' wordt gespecifieerd: opgenomen op de officiële startlijst 'deelnemers toegelaten tot de start'
- Piloten/co-piloten met een licentie van een andere ASN (buitenlanders) kunnen slechts punten scoren voor het kampioenschap indien ze voor de start van de betreffende wedstrijd ingeschreven zijn voor het kampioenschap en hun inschrijvingsgeld betaald hebben. Pas vanaf de inschrijving scoort men punten.
- Zowel in het BFO Belgian Rally Championship als in het Kampioenschap van België Historic Rally, moet men minstens vier 'deelnames' (dus opgenomen op de officiële startlijst) tellen om opgenomen te worden in de eindstand van het kampioenschap.
- Wat de verkenningen betreft, werd het reglement in overeenstemming gebracht met het reglement van het Europees rallykampioenschap. De verkenningen zijn strikt gereglementeerd tot vaste dagen en uren, bepaald door de organisator, met een maximum van 2 verkenningsronden per deelnemer.
- Verder zijn er ook bepalingen over het gebruik van onboardcamera's (vooraf aan te melden, wisselpunten, enz.). Ook deze bepalingen werden overgenomen van het Europees rallykampioenschap.

Kampioenschap van België Historic Rally's
- piloten/copiloten met een licentie van een andere ASN (buitenlanders) kunnen slechts punten scoren voor het kampioenschap indien ze voor de start van de betreffende wedstrijd ingeschreven zijn voor het kampioenschap en hun inschrijvingsgeld betaald hebben. Pas vanaf de inschrijving scoort men punten.
- de puntentelling voor het kampioenschap werd aangepast: indien er slechts drie of minder deelnemers zijn in een Klasse, dan worden de punten gehalveerd.
- minimaal 4 deelnames om opgenomen te worden in het eindklassement

  Lees hier het volledige reglement na

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws