www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

2012: Joeri De Bouvere met VW Golf I in BK Historic
10.01.2012 - 19:04, jdh

Joeri De Bouvere had er reeds een carriŤre als co-piloot opzitten voor hij twee jaar geleden besloot zelf het stuur in handen te nemen. De originele Daihatsu maakt volgend seizoen plaats voor een al even originele Historic-wagen.

Joeri: "Na twee jaar rijden met de Daihatsu Charade GTI was het tijd voor iets anders. We hebben met dat klein Japannertje 'de stiel' kunnen leren en hele mooie momenten beleefd met een VAS-titel in Div. 1 en hele mooie klassementsproeven op het onverhard van Bocholt, snelle proeven in de WalloniŽ en technische stukken in de East Belgian Rally. Maar omdat we nog zo hard mochten trappen zoals we konden, door het heel beperkt vermogen bleven we altijd achteraan ploeteren. Vandaar dat we voor 2012 gekozen hebben voor iets sneller, samen met 3L Racing is de keuze al snel gevallen op een VW Golf GTI MK1 in Historic. 3L Racing heeft al jaren ervaring met Volkswagen Golf en wij wilden absoluut een wagentje dat er een beetje zou uitspringen, ook naar sponsoring toe."

Na een seizoen VAS en RACB Rally Criterium maken Joeri en co Peter Gielen de overstap naar het BK. "Voor 2012 gaan we resoluut voor het BFO Historic kampioenschap. Uiteraard zal onze Golf niet meekunnen met de BDA's en Porsches, maar we hopen toch op subtop en door regelmaat een mooi eindresultaat neer te zetten. Het budget is nog absoluut niet rond maar we hebben een team dat er in gelooft en enkele interessante pistes om alles verder en professioneel uit te bouwen, geÔnteresseerden altijd nog welkom! De auto zelf is volledig nieuw en werd deze week voorzien van een rolkooi van ASD. Volgende week wordt hij gespoten en kan het opbouwen beginnen. Bedoeling is dat hij zijn vuurdoop krijgt in de Legend Boucles de Spa (bestuurd door Claude Deruyck die ook de wagen bouwt), dit zodat mogelijke kinderziektes niet moeten ontdekt worden tijdens de Haspengouw. Fans kunnen onze 'avonturen' volgen op Facebook."

Het nieuwbakken Historic-team start het seizoen met een kartwedstrijd die voor iedereen openstaat. "Deze gaat door op donderdagavond 9 februari in Sint-Niklaas (JPR). Het is een race van 2 uur en we hopen op een mix van ervaren en minder ervaren piloten, maar uiteraard ook een leuke sfeer om vooruit te blikken naar 2012 en daar zal ook de wagen voor het eerst gepresenteerd worden. Zin om mee te karten en ons team te steunen? Niet aarzelen, aantal teams is beperkt tot 18!". Meer info via info@codeboy.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws