www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Kevin Demaerschalk in de CitroŽn Racing Trophy
07.02.2011 - 19:20, persbericht

Met amper een vijftiental rally's op zijn actief sinds zijn rallydebuut, staat Kevin Demaerschalk natuurlijk nog maar aan het begin van zijn jonge en veelbelovende carriŤre. De belofte uit Hoeilaart, amper 20 jaar jong, heeft in elk geval mooie herinneringen aan het seizoen 2010. In zijn allereerste rallyseizoen werd hij vice-kampioen in de Ford Fiesta SportTrophy, kreeg hij een nominatie voor de titel van Rookie of the Year voor de RACB Awards en de prijs van Rookie van het Jaar in de FFST. In 2011 gaat Kevin een nieuwe uitdaging aan met een CitroŽn C2-R2 Max van MY Racing.

Kevin Demaerschalk realiseerde opmerkelijke en opgemerkte prestaties in zijn debuutjaar in de rallysport. Het komende seizoen wil Kevin vooral gebruiken om zijn ervaring op verschillende terreinen te vergroten. In samenspraak met Yves Matton, de manager van MY Racing, zal het programma zorgvuldig uitgestippeld worden om Kevin zoveel mogelijk te laten leren. Daarom zal Kevin zich niet noodzakelijk concentreren op een specifieke competitie. Zijn wagen is wel reeds gekend, want het is een CitroŽn C2-R2 Max gebouwd door MY Racing. De wagen werd in de Condroz Rally al bestuurd door Yves Matton.

"Ik kijk uit naar de start van het seizoen. Ik besef dat dit seizoen erg belangrijk zal worden voor de rest van mijn carriŤre," bevestigt Kevin Demaerschalk. "Na een testsessie van een dag, die vooral bedoeld is om me vertrouwd te maken met de CitroŽn C2-R2 Max, zullen we aan het seizoen beginnen in Frankrijk. We rijden in de buurt van ArmentiŤres de Rallye des Routes du Nord (5-6 maart), de eerste manche van de Franse CitroŽn Racing Trophy. Na die wedstrijd, die ik beschouw als een testsessie, nemen we ook deel aan de Rally van Le Touquet (18-19 maart). De Rally van WalloniŽ staat ook op de planning, net als twee onverhardrally's in Frankrijk, de Terre de Langres en de Terre des Cardabelles. Na de eerste wedstrijden zullen we beslissen welke richting we kiezen voor de rest van het seizoen."

Laurent Dujacquier is gecharmeerd door het potentieel van Kevin, die hij halfweg vorig seizoen vervoegde. De navigator beseft ook dat de eerste rally's van het seizoen bepalend worden: "Kilometers maken zal ons hoofddoel zijn. Het voordeel van de CitroŽn Trophy is het feit dat we aan verschillende merkencups in Europa kunnen deelnemen om het daar op te nemen tegen de lokale referenties. Er bestaat geen betere formule om snel progressie te maken. Het programma hebben we in samenspraak met Yves Matton, maar vooral ook door de steun van FROID NATUREL kunnen opstellen. We rijden ook onder het peterschap van een Kampioen van BelgiŽ Rally, want Hubert Deferm wil Kevin helpen. De ingrediŽnten zijn verzameld. Het is nu aan ons om het te bewijzen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws