www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

2012: Full BK voor Mathias Viaene met NCRS-Impreza S12 WRC
11.01.2012 - 18:25, persbericht - safetyontheroad.be

Mathias Viaene ziet zijn droom uitkomen, want hij vat het seizoen 2012 aan met een Subaru Impreza WRC S12. Met deze snelle wagen uit de ateliers van NCRS wordt de Waregemnaar meteen getipt als outsider voor de nationale titel.

De mooie resultaten van Mathias Viaene met de BMW M3 in 2011 zijn niet onopgemerkt gebleven. Dankzij de onvoorwaardelijke steun van zijn naaste omgeving en sponsors gaat het Safety On The Road, Speed On The Track een stapje hogerop de sportieve ladder door met een Subaru Impreza WRC S12 het BFO-BRC af te werken.

“Ongelooflijk dit is een droom die werkelijkheid wordt,” vertelt een dolgelukkige Mathias Viaene. “Twaalf jaar na het avontuur met de Subaru Impreza WRC S5 van Gaby Goudezeune had ik niet meer verwacht om nog met een WRC een volledig kampioenschap te rijden. Al die tijd zijn we steevast à la carte te zien geweest met verscheidene wagens. Ik ben blij dat mijn partners en NCRS mij nu de kans bieden om deze stap te maken.”

Mogen we Mathias Viaene als titelkandidaat beschouwen of wat zijn de ambities? “Ik ben enorm strijdvaardig. Ik wil in de eerste plaats proberen te winnen. Meer mag, maar we zien wel… Een goeie regelmaat is ook belangrijk in de titelstrijd. Dit is één van de laatste WRC’s en ik ben benieuwd naar het verschil met de Focus WRC 08 of de C4 WRC. De wagen is totaal niet meer vergelijkbaar met de periode waarin Patrick Snijers hem bestuurde. De vering is inmiddels gewijzigd en er zitten nu ook regelbare schokdempers onder de wagen. Verder is er een ander differentieel gemonteerd, wat er allemaal tot een efficiëntere wagen moet leiden. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met de mensen van NCRS. In het verleden reed ik reeds met een Citroën C2 en een Subaru Impreza N12b Gr N van hen en vorig jaar won ik nog de Hemicuda Rally met hun Impreza WRC S9. De sfeer was telkens goed en de service altijd in orde,” besluit Mathias.

Positieve geluiden ook bij Wim Soenens, zaakvoerder van NCRS, die erg tevreden is over de nieuwe samenwerking met zijn streekgenoot. “Ik ben blij dat het succesvolle optreden in de Hemicuda Rally 2011 een vervolg krijgt. Bovendien zijn Mathias Viaene en zijn copiloot Pieter Vyncke geen onbekenden voor mij. Mathias doet al jaren de belettering van onze wagens en Pieter is een oude schoolkameraad van mij. Ik ben daarom erg verheugd dat ik hen de kans kan bieden om op het hoogste niveau aan te treden,” opent Wim Soenens. “De Subaru is inmiddels volledig gedemonteerd en zal volledig herbouwd worden voor de Rally van Haspengouw. We zullen niets aan het toeval overlaten, want we willen met Mathias zo hoog mogelijk scoren in het BFO-BRC. En als het kan zelfs kampioen worden.”

Mathias Viaene en copiloot Pieter Vyncke rijden in 2012 het volledige BFO-BRC kampioenschap met de Subaru Impreza WRC S12 van NCRS. Enkel voor de Geko Ypres Rally, waar WRC’s niet startgerechtigd zijn, wordt nog een oplossing gezocht. De eerste afspraak wordt de Rally van Haspengouw op zaterdag 25 februari.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws