www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

2012: Jonas Langenakens met NCRS-Subaru Impreza S9 in BK
13.01.2012 - 0:22, persbericht

De 26-jarige rallyrijder Jonas Langenakens, vice-kampioen van BelgiŽ en kampioen in de standaardklasse, rijdt het volledig BK rally 2012 met een Subaru Impreza WRC S9 uit de NCRS-stal. De Landenaar wil in elke wedstrijd meestrijden voor de top-5.

"Het was Wim Soenens die me contacteerde om met de Subaru Impreza WRC S9 deel te nemen aan het kampioenschap" zegt een tevreden Jonas Langenakens. "Samen met mijn vader en enkele vertrouwenspersonen hebben we het aanbod bestudeerd en iedereen vond dat ik deze kans moest grijpen. Sinds 2006 ben ik actief in de rallysport en de voorbije jaren haalde ik mooie resultaten met een Mitsubishi Lancer van Guy Colsoul Rallysport. Colsoul heeft mij de voorbije jaren met raad en daad bijgestaan en dankzij hem heb ik me zonder druk kunnen ontwikkelen als rallyrijder. Ik ben hem daar zeer erkentelijk voor maar ik kon het aanbod van Wim Soenens niet zomaar naast me neerleggen. Ik beschouw dit als een belangrijke stap voorwaarts in mijn carriŤre."

De stap van een standaardwagen naar een WRC is niet te onderschatten. "Dat besef ik ook en daarom ook dat wij in aanloop van de Haspengouwrally, de eerste wedstrijd van het BK eind februari, twee testdagen hebben voorzien om de wagen te leren kennen. Op die manier begin ik toch niet onvoorbereid aan mijn thuiswedstrijd. Maar ik besef maar al te goed dat die twee dagen niet zullen volstaan en dat ik stapsgewijs de wagen tijdens de wedstrijden zal moeten leren kennen. Het BK 2012 wordt een sterk bezet kampioenschap. Mijn ambitie is om in de top vijf mee te kunnen draaien."

Jonas Langenakens blijft ook samenwerken met zijn vaste co-rijder Kenneth Delvaux. Samen rijden ze 7 wedstrijden van het BK met de Subaru Impreza WRC S9. Voor de rally van Ieper, waar geen WRC's zijn toegestaan, is het duo nog op zoek naar een alternatief.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws