www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

The Big Rally Event met Slowly Sideways-rondrit op 11 februari
18.01.2012 - 18:21, jdh

The Big Rally Event in Oudenaarde is dit jaar al aan zijn zesde editie. Het team van Tim Van Parijs en Radio Brouwer startte ooit met vijf wagens op de parking van Radio Brouwer, ondertussen is het evenement uitgegroeid tot een heuse racing show. Op zaterdag 11 februari vormt Zaal De Qubus (Lindestraat Oudenaarde) al voor de derde keer het decor van The Big Rally Event, de ideale opwarmer voor het nieuwe rallyseizoen.

Eric 'Speedy' De Temmerman van Radio Brouwer: "Toen ik vorig jaar stelde dat het niet beter kon heeft Tim ons weer eens danig verbaasd: de editie 2012 wordt absolute top! Zonder enige overdrijving mogen we stellen dat de 1.000 vierkante meter indoor propvol topwagens zullen staan. Vermits we het aantal nationale premières van 2 naar 10 (!) zien stijgen, mag en kan ik weinig vertellen over de tentoongestelde auto's, maar de meesten kunnen al veronderstellen wie en wat er zullen zijn. Naast de partners van vorig jaar (BFO, GEKO en Duindistel, die terugkeren) komen daar dit jaar Bernard Munster en Kuipers Racing bij, samen met nog een paar verrassingen van formaat. Rallyliefhebbers dienen alvast hun fototoestel mee te brengen, want we brengen heel wat nieuws. Daarnaast presenteren we jullie onze on-boards, fotoreportages, aanwezigheid van piloten en teams en de toffe sfeer van ieder jaar. Eén week voor de Boucles zal er hierover ook nieuws te rapen zijn en er zullen ook wagens die deelnemen aanwezig zijn. Honger en dorst zullen jullie ook al niet hoeven te lijden. Wie zijn collectie rallyminiaturen wil aanvullen kan terecht bij de stand van Rallying4Belgium."

Daarnaast er ook opnieuw een Slowly Sideways-rondrit, uitgestippeld door Fréderic Miclotte. Die begint al eerder op de dag. "De Slowly Sideways Groep B-wagens verzamelen op de bedrijfsterreinen van nv Auto-Service, Neringstraat 9 in Oudenaarde. De exacte timing is nog niet bekend en zal later worden bekend gemaakt via www.timvanparijs.be en www.radiobrouwer.be. De clubleden, aangevuld met een aantal wildcards (maximum 25 auto's, inschrijvingen via de Slowly Sideways) komen bijeen in de loop van de voormiddag. Omstreeks 13 uur zal dan de start worden gegeven. De eerste rit gaat van Oudenaarde naar Saint-Sauveur met een halte aan de kerk, bij café The Rallymen, uitgebaat door rallyfanaat en ex-piloot Fabrice Mikels. Rit 2 gaat van Saint-Sauveur naar het dorpsplein van Brakel. De deelnemers worden daar ontvangen op het gemeentehuis om 16 uur. Rit 3 brengt dan de auto's terug van Brakel naar Oudenaarde. Op de vermelde websites gaan we nog de info en timing geven over de doorkomst op gekende punten zoals de Koppenberg en Oude Kwaremont in deel 1 en de Molenberg, Eikenberg en de Wolvenberg in deel 3. Voor rit 2 moeten we nog een mooi plekje uitzoeken voor de liefhebbers. De auto's komen terug in hun rallydorp bij Auto-Service en worden daar klaargemaakt voor The Big Rally Event, 800 meter verder.", aldus Eric De Temmerman.

Beide evenementen zijn volledig gratis bij te wonen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws