www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

2012: Franky Boulat opnieuw in het RACB Rally Criterium
26.01.2012 - 23:45, jdh

Voormalig VAS-kampioen Franky Boulat reed vorig seizoen eerder ongepland het volledige RACB Rally Criterium. Met zijn BMW M3 werd hij vice-kampioen na Sebastien François.

Franky: “Vorig jaar hebben we onverwachts onze campagne in het Criterium voorgezet door de goede resultaten en de aanmoediging van onze supporters. Dit jaar zullen we proberen onze resultaten te evenaren. Het strijdwapen van dit jaar is wederom de vertrouwde BMW Champion M3. De wagen heeft deze winter een check-up gehad en enkele updates zijn aan de wagen uitgevoerd om de betrouwbaarheid en efficientie te verhogen. We hopen dat mechanische problemen en pech ook dit jaar niet bij ons zullen halt houden.“

Rob Van Tichelen wordt opnieuw zijn co-piloot. “Na een geweldig seizoen 2011 in het RACB Rally Criterium, dat ons een mooie tweede podiumplaats opleverde in de eindstand en waar ik eerste Junior eindigde als co-piloot, begint het alweer te kriebelen om het nieuwe seizoen aan te vatten. Logisch dat we enorm gemotiveerd zijn en zullen proberen om het resultaat van vorig jaar te evenaren. Aan de zijde van Franky in de Champion M3 gaan we ten eerste proberen ons te amuseren en met een beetje geluk proberen enkele mooie uitslagen te rijden.“

Naast het Criterium worden nog enkele VAS-rally’s aan het programma toegevoegd, waaronder de zeker de thuiswedstrijd in Kasterlee.

Bovendien krijgt FB Rallying er met het duo Luyckx/Vlaeyen nog een tweede team bij. Piloot is Gunther Luyckx, voorheen mecanicien en gelegenheidsco-piloot in het team. Gunther: “Na de geweldige ervaring vorig jaar naast Franky in de Suikerstreek ga ik dit jaar proberen enkele VAS-rally’s zelf te rijden. Ruben Vlaeyen zal de taak van co-piloot op zich nemen. Vermits we beide studenten zijn is een kalender opstellen en een budget vinden niet evident maar we zullen starten in Linter. Kasterlee en de Short Rally van Sint-Truiden staan ook op de kalender. Eventueel kan hieraan de Short Rally van de Suikerstreek aan toegevoegd worden. We zullen deelnemen met mijn Peugeot 106 Rallye in de standaardklasse. Deze is vorig jaar volledig herpgebouwd. Eerste doel is om met deze wagen te finishen en ervaring op te doen. De rest van mijn kalender zal bestaan uit preparen en onderhouden van de BMW M3 van Franky.”

Co Ruben Vlaeyen: ”Sinds 2010 heb ik de rallymicrobe te pakken, toen nam ik deel als co-piloot aan de zijde van Frederik Vandeloock in de Suikerstreek. Dit jaar zal ik ook als co-piloot fungeren maar dan aan de zijde van Gunther Luyckx. We zien het beide als een leerprogramma en we hopen dan ook onze kalender succesvol af te kunnen werken.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws